Dokumen inifrån: “jag släppte min 2-åring på ICA Maxi – såhär gick det för mig”

Hej!

*ny dag* *nya problem* *ny kindtand på g*

Välkänd film som handlar om tandsprickning tror jag. Eller så var det något annat???? Minns ej riktigt.

Jag och Jacob delar ju på nätterna vilket innebär typ att antingen så vaknar man några grr per natt (iaf i tandsprickningstider) eller så går man upp 05.30 (*wiho*).

Jag är iofs morgonpigg OCH det som är så bra med att gå upp jättetidigt är att jag och gullisen kan ta vagnen till….

….ICA MAXI!!!! (ej sponsrad men borde definitivt vara).

Och idag så bestämde sig lilla mammisen att hon ville s.k *SpIce ThiNgs uP* med att släppa gullisen fri. Till fots. Med en egen kundvagn. Jag och Jacob hade nämligen gjort det häromveckan och då var han så fokuserad och duktig. Vad kunde vara annorlunda den här gången?

Eh.

Så. Här. Gick. Det. Iaf. Nu.

T+1 min

Jag tar ut gullisen från vagnen. Ser honom djupt i ögonen och säger;

“Okej, älskling. Ett sånt här tillfälle får man bara en gång i livet. Det är jätteviktigt att du hjälper mamma. Mamma behöver hjälp. Här är din vagn. Kan du köra vag….”

T+2 min

…och DÄR försvann mitt barn in bland… LEKSAKSAVDELNINGEN?? Hur kunde jag glömma att leksaksavdelningen är supernära ingången? Det borde finnas en skylt, typ “SLÄPP INTE LÖS DIN 1.5 ÅRING, OBS, LEKSAKSAVDELNING, OBS, BOLLAR OCH SÅPBUBBLOR ÖVERALLT, OBS”.

T+3 min

Gullisen har redan ett fast tag om en flaska med såpbubblor medan han ger mig en vattenkanna och en vattenpistol “att ta med” med ett nonchalant intryck som insuerar; “Ta det här mamma, det fixar väl du??? Du brukar ha pengar??? Eller???”.

T+4 min

Tar ett ninjagrepp om 1. såpbubblorna 2. mitt barn. Gömmer såpbubblorna snabbt medan jag förflyttar mitt barn till brödavdelningen för där kan ju omöjligen något hända?

Ber en stilla bön att gullisen inte lagt några såpbubblor i barnvagnen och vi inte blir portade från ICA maxi för all framtid.

T+5 min

Gullisen springer in i bageriet. JAG UPPREPAR. Gullisen är på g in i bageriet.

T+6 min-T+10 min

Gör en ninjamanöver igen och och förflyttar honom till charken. Jag väser; “pappan behöver aioli, nu köper vi aioli, inget bageri, OKEJ??!!”. Han förstår inte till hundra procent. Men han älskar skjutdörrarna vid laxen så han köper mina argument ändå. Tack och lov för roliga skjutdörrar på Ica Maxi. Tack. Och. Lov.

T+10 min-T+14 min

Lyckas med att 1. ta med vår barnvagn, 2. gullisens matkorg (som han antagligen vägrar ta fullt ansvar för???? Dålig stil????) samt gullisen själv till…mejeriavdelningen.

På plats charmar han en äldre man som tycker han är så pigg och glad. Kul för gullisen. Men även pigga och glada gullisar ska ta ansvar för sina kundvagnar!!! Känner jag!!!

…men sa självklart inte det utan mer; “heeheh….ja…barn har så mkt livsglädje…som inte…mammis…menar eh, vuxna inte har, eller inte har ibland. HAR JAG SAGT ATT JAG ÄR NOLL DEPRIMERAD NU FÖR TIDEN????”.

Så i princip insuerade jag att gullisen har mkt livsglädje och jag har typ… noll…ibland. Det gjorde jag istället.

T+14 min-T+20 min

Försöker roffa åt mig några bananer på fruktavdelningen men går väl SÅDÄR då gullisen inte riktigt vill vara på fruktavdelningen. Nej. Dörren till lagret har öppnat. Och när lagerdörren öppnas så är det bara ett ställe gullisen vill vara på!!! På lagret!!! Bland gaffeltruckar och pallar med festis!!! Mammisen börjar bli trött på eget ansvar och allt det där!!! Om man säger så!!!

T+20 min-T+25 min

Har suddiga minnen (PTSD som kmr sen?!) men tror jag jagade mitt barn. Men som sagt. Suddigt minne här. Förutom att jag svettas. Det minns jag. Det var svettigt

T+26 min

Försöker sätta gullisen i vagnen igen. Stämningen är sådär. (Men det är väl det napp är till för känner jag?!)

T+30 min

Har betalat. Gullisen har överlevt. Jag har överlevt. Vi är inte portade från Ica Maxi. Vi har inte åkt dit för snatteri av såpbubblor. Det fanns ändå en millichans att vi skulle åka dit för snatteri av såpbubblor. Det finns mycket att vara tacksam för.

…och så en slutlig recension:

ICA maxi universitet får 10 av 10 gullispoäng

+bra med leksaker

+kul bageri

+gullig personal

+världens mest intressanta lager (han har inte sett ngt annat lager men helt säker på att detta är *ToP NoTcH*)

…av mig får Ica Maxi 9.5 av 10 mammispoäng

+lätt att hitta varor för mammisen (tidseffektivt)

+oftast deals på blöjor

+bra pris på lantbröd

-saknar skylt för leksaksavdelningen, typ “SLÄPP INTE DITT BARN HÄR, SÅPBUBBLOR OCH BOLLAR ÖVERALLT”. Men, men, kanske är lite petig. Vad vet jag.

Bild från Coop från förra veckan. Solen sken, gullisen tog 1001% ansvar över sin kundvagn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s