Tina visar verkligheten – en kort summering att turista i Macau

Jag har aldrig skrivit något inlägg om huvuddelen av Macau, “where the magic happends”, så att säga. Kanske för att THERE IS NO MAGIC TO BE HAPPENING!!!!!! OCH VARFÖR ÄR DET SÅ MKT FOLK OCH VARFÖR GÅR ALLA SÅ HIMLA SAKTA!! AAAAAAHHHH!!!!!!!

Jag kan tänka mig att min reaktion är sjukt mesig om man typ bor i … Shanghai eller Peking men jag bor i Umeå och där är det jobbigt om någon ens går fem meter bakom en, “Pls, kan du flytta på dig så du slipper hamna inom mitt revir på 10 m2 tack”.

I alla fall,  i Torsdags så åkte vi in till centrum för att turista med Jacobs mamma. Här är resultatet:

IMG_1051

…. det här var min idé….

I handen har jag en s.k “guide-telefon”.  Jag vet att man ser sjukt cool ut med en sådan men hyr inte det. Var tråkigt:(

IMG_1056

Gick upp för vad som kändes som 200 trappsteg. Jag frågade Jacob om vi inte kunde ta rull-trappan upp. Men Jacob trodde inte man kunde det utan vi fick gå den “riktiga vägen”. Den “riktiga vägen” var VÄLDIGT jobbig och man kunde VISST åka rull-trappa till kanonerna.

(Bilden är alltså tagen innan denna insikt)

IMG_1057

Macau’s mest populära plats. Varje gång jag och Jacob stiger av färjan i Macau (från Hong Kong) ser vi en affisch där ett super fint par går runt själva vid ruinen hand i hand och är sååååå lyckliga. Reklamen ljuger. Något som dock inte ljuger är denna bild som bland annat inkluderar ett skrikande barn (gula byxor) och ett par trosor som hänger på tork (understa balkongen till vänster).

IMG_1055

Avslutar men denna bild.

#Nophotoshop#Nofilter

Puss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s