De mest onödigaste köpen jag har gjort utomlands (+ saker som Jacob har stoppat mig från att köpa)

Hejhej!

Idag är det dags för mig att presentera: “Saker som Tinis inte skulle ha köpt utomlands”:

1. Den här vita tröjan (köpt i Siam Paragon i Bangkok)

Photo on 2014-09-10 at 20.41

För jag har ju inga andra vita tröjor:

Photo on 2014-09-10 at 20.41 #2

Hehehe.

Photo on 2014-09-10 at 20.42

2. Tesilen som är formad som en anka (och kan flyta i tekoppen).

Det var de sista dagarna i Macau. Jag och Jacob gick runt i en äldre del av staden och hamnade i en liten gränd vi aldrig varit i förut. Där fanns en affär som sålde té. Vi gick in i affären och så fort jag kom in var allt jag såg det här:

!!!

Photo on 2014-09-10 at 20.36

“Kolla Jacob, det är en tesil med en anka på som flyter i tekoppen och den kostar bara 80 kronor, i Sverige skulle man säkert få hosta upp FLERA HUNDRA KRONOR! Tänk dig vilken teknik som ligger bakom den här tesilen”

Och genast började jag tänka framåt. Hur det blev när jag kom hem. Med tesilen. Ingen kommer ha en liknande tesil. Typ ingen. Jag kommer vara så speciell och jag såg framför mig hur jag fick vara med på antikrundan och Anne Lundberg skulle fråga “men vad har vi här då?” och jag skulle svara “Jo, det är en tesil som är formad som en anka…” *lägger in tesilen i en kopp té* “och flyter i tekoppen…” och jag skulle bli rik och…

Photo on 2014-09-10 at 20.43 #2

…så kom jag hem.

Och såg det här:

bild

…och det här:

Screen Shot 2014-09-15 at 21.45.22

Lagerhaus. 49 kronor. Köpte alltså något i Kina, som är gjort i Kina,  för dyrare peng än vad det kostar att köpa den UTANFÖR Kina?

Nä, skoja bara. Jag hade bara två saker som jag ångrat men det kanske är på grund av att Jacob har stoppat mig från att köpa…vissa grejer…utomlands.

Som det här setet med mössa och vantar med “katt-tema”:

bild 2

Eller den här one-piece dräkten som gör att man ser ut som en rosa kanin:

bild 4

Jacob: Alltså du kommer inte använda det här… jag lovar.

Jag: Jo, vad fan vet du om det! Känner du mig eller? Har alltid velat sett ut som en rosa kanin… och annars så kan man ha det på Halloween. Vilket bara är en gång om året. Men Malin har en kanindräkt hemma från när vi var små! Och det var kanske… 20 år sedan… okej du vinner… ohhh… vänta… är det där en one-piece som gör att man ser ut som en papegoja?

..eller varför inte den här one-piece dräkten som gör att man ser ut som en papegoja:

bild 1

Jacob: Nej, alltså, bara nej. Snälla…köp… den… inte. Kanindräkten var i alla fall söt.

Jag: OKEJ, jag ger med mig. Det ser inte så fint ut. Men jag ger mig bara för jag har hittat en liknande dräkt med Dumbo-tema.

Jacob: Okej, kör på det då.

Och slutligen.  Den här one-piece dräkten med Dumbo-tema.

bild 5

Jacob: Förlåt.. alltså vet att du var sugen på den men jag rekommenderar dig verkligen att inte köpa den Tina.

Jag: Men varför då? Är ju Duuuumbo?

Jacob: För… det ser ut som du har något konstigt… i pannan.

Jag: Vadå? Vadå för konstigt i pannan?

Jacob:

Jag (skojar): HAHA, vadå som en penis i pannan eller?

Jacob: Japp, exakt så.

Jag: Men åååh! Varför tänker du sååå för. Jag lovar att du verkligen får för dig och du överdriver säkert! Jag lovar att det ser helt norm…

*springer mot en spegel*

Jag (framför spegeln): … du har rätt… jag har en penis. Jag har en penis i pannan. Jag köper inte den här.

 

Jaja. Hatar när Jacob har rätt mend å andra sidan går jag inte runt med en “penis i pannan” så antar jag borde vara glad.

 

Pusshej!

Tinis

ps. För er som undrar. Ja, det är en bäddmadrass bakom soffan. En tillfällig lösning. Hehe, hela mitt studentrum är en tillfällig lösning. ds.

6 thoughts on “De mest onödigaste köpen jag har gjort utomlands (+ saker som Jacob har stoppat mig från att köpa)

 1. tycker att din snubbe hämmar dig för mycket, vem vill INTE ha en snabel i pannan? som en grov enhörning liksom, fast ELEFANT hähä…… kanske bra att inte gå omkring med en sån i alla fall…

 2. Det är så typiskt att man alltid hittar saker som man egentligen inte behöver men så köpar man de ändå haha. Men de kan vara kul att ha ändå som ett minne liksom 🙂

  sv: Åh tack snälla du. Vad glad jag blir att du tycker det 🙂 Det är verkligen som du säger med att vi måste våga utmana oss själva och göra det som är jobbigt för att det inte ska vara ett problem längre. Och att du visade dig i bikini förstår jag måste vara jobbigt. Att lägga ut det på bloggen liksom. Jag har inte gjort nåt sånt ännu och det kommer nog ta ett tag innan jag vågar mig på det också men jag ser upp till dig att du vågade och gick emot dina tankar och bara gjorde det för att magkänslan sa att det var rätt. Starkt gjort av dig ❤

  Helt rätt tänkt av dig att tänka som så att vi är så duktiga på att tänka nedlåtande saker om oss själva. Varför inte försöka tänka positivt om oss själva och se oss bra och berömma oss själva. Det är ju så mycket roligare och man mår ju så mycket bättre av det. Jättebra tips med att tänka energin som i en boll och vart man ska lägga den nånstans. Tack så mycket för peppen. Jättebra och tänkvärt 🙂

  Kramar

 3. Snacka om igenkänningsfaktor HÖÖG! Tur att du hade Jacob med dig som kunde fa dig att reflektera lite… Fast i o för sig… Sadär supermkt tycks det ju inte ha hjälpt dig 😉

  SV: Eller huur! När jag är hemma över julen tycker mamma o pappa att jag är helknasig som springer runt i matbutiken likt min syster gör i klädbutiken 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s