Några saker jag har lärt mig som är relaterat till Afrika (och nu kan ni lära er också!)

Hej!

Jag har gjort en lista över sju saker som jag har lärt mig relaterat till Afrika, så jag tänkte dela med mig av detta och lära er också!

(Det finns dock en chans att ni vet några grejer redan. För ja, jag är… jag)

Så, då kör vi:

1. Vad “Dr. Kongo” är för något:

Haha, åh, gud. Jag förstår inte ens varför jag delar med mig av detta. Men jag bjuder ju alltid på mig själv… så varför sluta nu?

Jaja. Några dagar efter jag bokat resan till Tanzania så kände jag att jag behövde plugga in lite… jag vet inte… geografi?

Så jag gick in på google maps och började plugga in länderna i Afrika medan jag satt med min kompis Evelina i köket.

“hmmmmmmmmm så Cameroo…menar Kamerun och så Zambia…. Malawi… Rwanda….. Uganda… men vad är Doktor Kongo för något? Finns det ett land som ett Doktor Kongo?

screen-shot-2014-11-20-at-20-36-25

 *zoomar*

screen-shot-2014-11-20-at-20-36-54

“EH…….det var visst Demokratiska….Republiken i…Kongo… inte Doktor… Kongo”

facepalm

2. Att strutsungar ser ut såhär: 

JW7qInd

*vill ha*

3. Hur det känns att ha malaria

Jag pratade med en klasskompis som kommer ifrån Elfenbenskusten. När vi “kom in på” (haha, okej, det var typ det första jag sa)  att jag testar Lariam för att se vad som händer (CrAzY_GiRL88), så informerade min klasskompis att hen visst har haft malaria.

Tre gånger.

Jag citerar:

“It is really….awful… I mean, really…bad….”

“…you can’t even stand up on your legs, it is so bad you know….”

“… and it feels like you are going to die. Basically.”

OKEJ! Då vet jag! Om man ska tau och köpa en myggdräkt då.

Screen Shot 2014-11-29 at 15.49.07

 

4. Bieffekterna av Lariam:

Så, jag testade Lariam i tre veckor och det gick… helt okej! Nej, jag skulle vilja säga att det gick bra

*woop woop*

Behöver alltså inte köpa malariatabletter för flera tusen.

Wiii! Mer pengar till myggdräkten då. Och myggmedel. Och super-impregnerat myggnät (som inte är giftigt för mig också! winwin!)

5. Att man kan ha en surokat som husdjur:

En sån’ här alltså (källa):

meerkat-pups

Klasskompis: My uncle has a meerkat (surokat) as a pet…

Jag: OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG !!!

123_timonpumbadance

Klasskompis: I know! It is PERFECT when you want to get rid of snakes because it hunts it and kills it.

Jag: WHAT???!!!!!!

Klasskompis: Yes, it is true.

ahhhh

Man. Behöver. Surokater. Som husdjur. För. Att. Döda. Ormar. Hemma.

Åh, gud. En av grejerna jag är orolig för är att kissa i ett hål i marken………för jag är verkligen inte smidig…. OCH NU! NU! Så måste jag tänka på att det kanske är en orm där också. Hur ska jag kunna hålla balansen och ha koll på detta samtidigt?

Hjälp.

Och till er som tänker “Sluta tönta dig, det kommer inte  att hända”, så vill jag bara säga att jag har sett filmen “Snakes on a plane”. Det är en jättebra och informativ film om ormar på ett plan. Samuel L. Jackson gör sin livs roll och vad jag vet så är den baserad på en sann historia.

12BMMgk

*favvo-scenen*

6. Att det kommer bli kul att åka till Tanzania (hehehehehehehehe):

“You will have fun in Tanzania… hehehehehehehehehehehehehe…. super fun…. new experience for you……heheheheheheheheheeheheh”

Och så fortsatte min klasskompis “hehe” -a liiite för mycket för att jag skulle se fram emot Tanzania….till 100%.

7. Att det är helt normalt att ha ångest inför Tanzania men att jag absolut inte kommer ångra mig. Samt att jag kan få Malaria fast jag utsätter mig för Lariam (men det är skitsamma, för samma sak kan hända om jag tar Malarone):

Under tiden jag har skrivit det här inlägget (en kreativ process på två veckor, hehe) så fick jag världens bästa kommentar. Det var som om den här personen visste exakt vad jag behövde höra:

Screen Shot 2014-11-28 at 08.38.38

Blev så glad att jag inte ens orkade spela cool och mailade henne så fort jag såg det, hehe. Tack igen Emilia!

Nä, jag orkar inte ens spela cool annars heller. Det är en sak ni som läser ska veta… och det är att era kommentarer (eller att ni typ bara läser det jag skriver) kommer alltid spela större roll för mig än vad mina inlägg gör för er. Jag har till och med skickat till personer på Facebook och tackat för dom har “gillat” min delade länk, för att jag blivit så genuint glad.

HAHAHA ÅH GUD. Minns en gång när jag blev så glad och skrev till en person och hen skrev tillbaka: 

“Öh….jag tyckte bara bilden var fin…..vilken blogg…..?”

tumblr_lt00nnhT1h1qgl5gho4_250

Så eh, antar att vi hörs snart.

Lämna mig inte. Plz.

Pusshej!

Tina

 

14 thoughts on “Några saker jag har lärt mig som är relaterat till Afrika (och nu kan ni lära er också!)

 1. Lämna dig??? Sluta läsa bloggen??? Herrejösses!! Det är ju bloggen som gör livet värt att leva 🙂
  PS. Ta med en Timon hem till mig 😀

 2. Haha jag rådiggar dig och känner mig så oerhört hedrar att du LÄSER och KOMMENTERAR i MIN blogg!! Angående punkt 1. Det hade lika gärna kunnat vara jag x)
  Men du, fint att höra att du inte får biverkningar av tabletterna! Även om det nu tydligen inte var någon garanti för att slippa malaria… Investera i myggdräkten, den passar dig!

 3. Jag hittade hit från Egoinas blogg och har precis ägnat alldeles för lång tid med att sitta här och läsa, men det var det värt för jag har haft sjukt roligt under tiden!

 4. Alltså du… Apro på det att jag var första “utomstående läsaren”. Var sjutton hittade jag din blogg då?!!! Nämnde jag det? Det måste ha varit någon som länkade den… Eller? *nyfiken*
  För minns att jag tyckte den var så bra från första ögonkastet 😀

 5. Jag fick malaria när jag var i Kenya 2012. Det är sant att man mår otroligt dåligt och jag hoppades att jag skulle dö så att jag skulle slippa må så dåligt MEN medicinen hjälper väldigt snabbt och efter typ en timme mår man bra och efter tre dagar är man typ frisk. Kissa i hål är inte alls så läskigt som man tror och ormar behöver du nog inte oroa dig för, eftersom dom, likt många andra djur inte tycker om att bli kissade på, eller ligga i avföring. Lokalbefolkningen har koll på det mesta, så fråga dom om det är något. Det kommer bli kul!

  1. Haha, åh vilken bra kommentar:D Min första tanke efter att ha läst detta var “Lina, BLI MIN KOMPIS!!!!”

   Älskar: “Kissa i hål är inte alls så läskigt som man tror och ormar behöver du nog inte oroa dig för, eftersom dom, likt många andra djur inte tycker om att bli kissade på, eller ligga i avföring”. Kanske eventuellt skulle tänkt på det. Men bra att du nämnde det. Hehe.

   Kram!

   1. Lätt att vi ska vara kompisar! Tina och Lina låter som en ärtig mysterielösande duo i en barnbok, med spännande titlar som “Tina & Lina åker till Doktor Kongo”, “Tina & Lina och ormen i kisset” och ” Tina & Linas stora gråtfest”.

 6. haha, Doktor Kongo! EXAKT samma sak hände mig och två kompisar när vi lekte kartboksleken aka nämn alla länder på alla kontinenter i bokstavsordning. Och den som höll o kartboken ba “vi har glömt ett land: Doktor Kongo! Men vilket konstigt namn, aldrig hört det innan…..” Öhh, smarta vi kände oss när vi fick reda på att det in fact inte var doktor Kongo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s