Tina är sambo – en sammanfattning:

Hej hej!

Nu har jag och Jacob bott ihop i flera veckor! Det har gått relativt smärtfritt.

Men som precis alla andra så kan man inte komma överens om precis allt. Jag har därför gjort en lista på tre saker som vi hanterar “lite olika”.

Okej, då börjar vi!

1. Hur man tvättar:

Jag är mer en “allt-går-i-60 grader celcius-kind-of-girl” och Jacob är mer, “ooohhhh ska vi inte dela upp kläderna i olika högar för olika temperaturer så  kläderna inte förstörs”.

tumblr_inline_nmq78nZHOd1rbglnc_500

…och enligt Jacob kan man “inte bara slänga in allt i torktumlaren heller för då kan alla kläder förstöras och bli noppriga”

already-did-something-today

Det vill säga – jag har ju redan delat upp tvätten i 40/60.

2. Hur man tänder ett ljus med en tändsticka:

Åh, gud, med risk för att låta som en pyroman……..men ja……allt jag kan säga är att JAG INTE HAR TÄNKT PÅ DETTA OCH JAG SKRIVER DETTA I CAPSLOCK FÖR JAG VET INTE HUR JAG SKA SKRIVA DETTA UTAN ATT LÅTA SOM EN HOBBY-PYROMAN!!!

Jaja. Nu kör vi.

Jacob är ju mer en “tänder ett ljus med en tändsticka och sköljer den med kallt vatten efteråt så att inget riskerar att ta eld” jag är mer en sån som…inte gör det.

Jag har öh…aldrig gjort det.

Till mitt försvar gick jag på en ungdomsgrupp i kyrkan där jag bodde (när jag var typ 11). Man pysslade och gjorde typ batiktröjor (samt läste två minuter av tiden om Jesus). Vi tände alltid ett ljus när vi skulle prata om Jesus och, ja, då, var det minsann ingen som sprang till köket och sköljde av tändstickan!

…och när någon visar hur man gör batiktröjor, papier-maché, samt kan berätta om hur Jesus återuppstod, ja, DÅ LITAR MAN JU PÅ DEN PERSONEN??!!

Eller??!!

Nu sköljer jag ju dock tändstickan direkt efter jag tänder ett ljus då Jacob har haft en liten (men effektiv) föreläsning om att “…lägenheten kan brinna upp om du inte gör det”.

Så…det är positivt.

3. Hur man packar matvaror i en påse:

När det gäller packning så är jag “inte så noga” och “allt kan bara slängas i en och samma påse” och Jacob är mer “oooh…ska vi inte ta det som är tungt längst ner i påsen så inget som är bräckligt går sönder?”

En av höjdpunkterna i mitt och Jacobs förhållande (gällande handling) var när han var borta en helg och jag skulle handla på ICA Maxi själv. Bara “för jag kan”, packade jag utan någon som helst ordning och skickade ett sms där det stod:

“NUUU E TOMATERNA LÄNGST NER ÄLSKLING OCH DU KAN INTE GÖRA NÅGONTING???!°!!!! hahahhahahahahahaha!”

Fick slänga tomaterna sen pga att det blev krossade MEN jag känner ändå att jag gjorde en värd ståndpunkt och visade vem som hade rätt!

Jacob alltså. Han hade rätt. 

Så, det var det, skulle jag sammanfatta läger så är Jag och Jacob typ som “Yin och Yang”.

Typ…om min kille vore en kanin vore han nog den här:

ZRl9NDz

…och om jag vore en kanin skulle jag antagligen vara den här.

Garanterat. Allt som är den här kaninen är jag.

LbGeVhv

Jag öppnar badrumsskåpet. Han stänger det.

Jacob plockar upp efter sig själv direkt, jag gör…inte det. Jag startar brandlarmet… han stänger av det. Ja, men ni vet! Helt normala saker! Som alla andra!

Hehe.

Vill också avsluta med ett tips! Om ni fick välja mellan en partner som köper blommor och choklad eller en partner som jag vet inte… kan stänga av brandlarmet (inkl. allt vad det innebär). Välj det andra alternativet! Helt klart! Blommor och choklad är inte värt någonting om det är nedbränt.

(på riktigt – det är inte det)

crazy-eyes-tip

Pusshej/Tina

10 thoughts on “Tina är sambo – en sammanfattning:

  1. Haha, det här är så bra! Så hög igenkänningsfaktor! Min sambo är som du, en det-löser-sig kinda guy, medan jag är typ ett pedantiskt kontrollfreak. Men det går bra! Han har lärt mig att slappna av och jag har lärt honom att inte krossa tomater 😛
    Skönt att det finns fler som vi där ute. Lycka till i det fortsatta sambolivet och försök att inte krympa allt för många plagg i tvätten (vi vet ju från H&M-inlägget att ni inte har så mycket kläder kvar 😛 )

  2. Haha såå himla bra beskrivet! Härhemma är det snarare jag som är den duktiga kaninen och sambon som jag får föreläsa för… meeen får ständigt påminna mig själv om att alla gör saker på olika sätt (även om jag ofta tycker att mitt sätt är bäst, såklart 😛 ) fantastiskt roligt läsning!

  3. En gång färgade jag med hjälp av något rött den vita tvätten rosa. Mest sambons tishor. Jag var typ avis och han lagom skeptisk. Sen slipper en ju tvätta på ett tag! 😎

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s