Dokument inifrån: någon tog min tvättid.

Vi har alla vart där.

Du har bokat din tvättid.  Lakan ska tvättas. Handdukar ska tvättas. Kläder ska tvättas.

Men NÅGON har tagit den. Tvättiden alltså.

Här är min (och Jacobs) historia:

17:07: Jag är på väg hem från jobbet och ser att Jacob har ringt mig.

17:15: Ringer upp Jacob. Han säger:

“Älskling… jag har dåliga nyheter, eller inte asdåliga, eh…någon har tagit vår tvättid”

“SKÄMTAR DU????!!!!!!!!! VILKEN JÄVLA IDIOT!!!! Jag kommer på en gång!”

17:20: Jag är hemma. Arg. Irriterad och vill bara slänga personen-som-snodde-vår-tvättiids kläder ur tvättmaskin, men vi kommer fram till att vi väntar tills maskinen har gått klart. (för det är såna vi är! Snälla människor som bara vill väl och aldrig skulle sno en tvättid!)

tumblr_mqmnc9mzTP1r48qmoo4_250

18:00: Tvättmaskinen har gått klart.  Vi lägger in vår tvätt och jag kommer på idén att skriva en lapp avslutar med en smiley för är ju BARA EN SNÄLL PERSON SOM BEHÖVER TVÄTTA OCH EJ AGGRESSIV OCH ARG!!!

bild1

*tuff men snäll*

19:00: Vi är tillbaka. Tvätten är borta. Jag och Jacob kollar på varandra och inser att den lappen fungerar!

Tills vi inser att båda torktumlarna är på.

Vilket vi behöver precis, precis nu för vi har ju tvättat lakan och handdukar.

19:01: Jag springer till lägenheten för att hämta en penna. Blir andfådd. Man vet ju aldrig när personen-som-snott-vår-tvätt-tid kommer tillbaka och att träffa hen vore ju HEMSKT. Ingen orkar med en konfrontation, öga-mot-öga i tvättstugan. Man gör inte det helt enkelt. Man bara gör det inte.

19:03: Springer tillbaka till tvättstugan. Andfådd igen men har en penna.

19:04: Lägger till två saker på min lapp:

1. Ritar en pil vid orden “anv. maskiner” och skriver “inkl. torkskåp och torktumlare”

2. Ritar en till pil vid “inkl. torkskåp och torktumlare” och skriver “Vi behöver verkligen utnyttja vår tid och skulle inte dra ut kläder om så ej vore fallet”

11721363_10155848378650621_1535407769_n

….för som sagt jag är ju ingen aggressiv tjej! Vill ju bara tvätta! ELLER HUR???!!!!!!!!

20:00: Vi är tillbaka igen! Mesta av tvätten är borta. Ser att lappen har flyttats. Går dit. Ser att någon har skrivit på min lapp (och det är inte jag):

11749605_10155848378815621_1853239155_n

20:05: Tar in tvätt i torkskåpet medan jag tänker på att “det går inte att dubbelboka och “DÅLIG URSÄKT!” samtidigt som jag har lite dåligt samvete att vi inte tänkte på att kanske, kanske är det faktiskt bara en dubbelbokning.

20:06: Intalar mig själv att inte ha dåligt samvete.

20:07: Intalar mig själv att inte ha dåligt samvete.

20:08: NÅGON KOMMER IN I TVÄTTSTUGAN…det…är…

…världens trevligaste tjej. Från Hawaii. Som är helt säker på att hon har samma tvättid. Vilket hon har. För vi kollar upp det. Tillsammans.

Hon hade inte snott vår tvättid. Det var fel på systemet.

Fel. På. Systemet.

20:09: Har dåligt samvete.

20:10: Har dåligt samvete.

20:11: Vill sjunka genom jorden medan jag och tjejen-som-inte-snott-vår-tvättid-för-det-var-fel-på-systemet också viker sin tvätt.

20:15: Lättar stämningen med “eh…so..eh…why are you here…I mean…you are from Hawaii….and this is…not Hawaii…”

Åh bra Tina. Bästa sättet att öka stämningen i en tvättstuga är verkligen med att börja med “eh…so..eh…why are you here…”

20:16: “I LOVE it here! I love the forest you know. And the weather here”

20:17: Inser att stämningen har ökat! Jag öppnar munnen igen

(misstag)

giphy-9-copy

“Ah ok nice! Sometimes I look at videos of people being in Hawaii, you know on YouTube, and then I  look out the window and see the weather and hate my life. “

“…”

“..but I am so happy someone likes the weather here!”

Sedan erbjöd jag henne en kaffe någon dag men hon svarade inte på det.

Är ju tyvärr den-som-trodde-hon-snott-min-tvättid.

Jag är också den-som-skrev-arga-lappar-i-tvättstugan.

Och tjejen antagligen “hatar sitt liv här”

Mycket som talar emot för att vi ska fika helt enkelt.

Men tvätten är ju snart färdig! Så…det känns bra.

Pusshej/Tina

 

4 thoughts on “Dokument inifrån: någon tog min tvättid.

  1. Haha, vad skumt! Hur hade ni lyckats få samma tid? Hoppas ni kan komma över er dåliga start. Det kan ju vara bra att ha vänner från Hawaii om man eh… ja… akut behöver en hula hula-kurs.

    När jag bodde i studenthus var det en tomte som snodde min tvättid men jag ertappade honom på bar gärning. Hans förklaring var “men det är söndag och jag behöver tvätta”. Ja, det behövde ju jag med DET VAR JU DÄRFÖR JAG BOKADE TID! Åh, jag känner fortfarande hur pulsen rusar bara jag tänker på honom. Det här var alltså våren 2008 och nej, jag tycker inte att jag är särskilt långsint.

  2. Haha, vad förvirrad hon måste känt sig när hon kommer ner i tvättstugan och någon har börjat flytta runt hennes tvätt och skriver oförståeliga lappar med smileys på. Kunde ju lika gärna stått “jag gillar verkligen att ta på dina våta trosor, dom luktar så gott 🙂 ” eller något annat supercreepy. Tur att det löste sig och att ingen var varken tidstjuv eller troscreep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s