Hur man får lägenhet i Örebro: IQ-testet

….GISSA VEM SOM EJ BEHÖVER BO I TÄLT????!!!!!!!!!

tumblr_mlfjn7WEQ11qbb7qqo2_250

Okej. Det är dags att bekänna en sak. Jag hade det faktiskt på “känn” (dvs. att jag inte skulle bo i ett tält med Jacob för resten av mitt liv) samma dag som jag skrev klart mitt senaste inlägg. Men det betyder inte att det inte var autentiskt! Nej, jag skyndade mig att bli klar…superduperfort…så att det faktiskt skulle vara autentiskt.

För den här bloggisen är en autentisk blogg där jag skriver ned helt vettiga boendealternativ som att bo i tält utanför mina föräldrar! Och det kommer den alltid att vara!

giphy-3.gif

*amen*

Anywho. En av dom kvalitéerna jag har är att om något går över förväntan (typ som att få ett förstahandskontrakt efter två veckors letande av lägenhet) så väntar jag bara på att någon ska bah:

“HAHAHAHAHA…..SKÄMTA…..trodde du verkligen du kunde få förstahandskontrakt på en gång och en lägenhet med balkong i söderläge?!”

Jag menar- ett – jag är inte en person som bara får lägenhet med balkong i söderläge. Det är typ andra som får det. Jag bor ju i lägenheter med noll naturligt ljus och massor av borrhål i väggarna! Det är jag! Det är så jag bor!!!! Det är min plats i livet!!!!

Bild 2016-07-16 kl. 16.01

Ljus-stämningen hos mig och Jacob när det är 20 grader och sol (överallt) (förutom i vår lägenhet förstås)

…och två…det…gick..så…himla…lätt. Jag letade lägenhet i kanske två veckor. Sedan så ringde plötsligt mobilen och personen i luren bah: “hej, är du intresserad”

…och jag bah: “ehh…jag tror det…….hur ligger jag till”

…och hen bah: “jag ringer dig först, så du får säga ja eller nej”

….och jag bah tänkte: “fuck, jag har typ lägenhet” och efter en dag så sa jag: “VIIII TAREEEEN”

…och sen sa jag: “hör av er om ni vill ha intyg och referenser och så”

….och dom bah: “nä, lugnt, vi skickar kontrakt till dig, du behöver inte skicka något till oss”

…och sen bah fick jag kontraktet, bara sådär. Så jag tänkte “hey, det kanske är såhär enkelt i livet trots allt!”

Hur som helst. Nu ska jag skriva på kontraktet och eh…..jag förstår inte hur jag ska göra. Alltså jag kan skriva mitt namn också (lätt!) men jag vet inte var och hur och…GAAHH!

Det finns instruktioner. Men instruktionerna säger liksom flera grejer samtidigt:

…typ som “skriv på efter du läst första sidan längst ned till höger samt på baksidan”.

Så. Ska jag läsa första sidan? Och sen skriva på första sidan? Eller ska jag bara skriva på baksidan och sedan läsa första sidan? Eller ska jag läsa allt och skriva på båda? Och varför står det att jag skriva ned mitt personnummer där? Gör man det på kontrakt? Ska jag lösa världsvälten innan eller efter jag skrivit på första sidan? Eller ska jag lösa det efter jag skrivit på båda sidorna?

..MI…….TTT….HUVVV….UDDDDDDD…..

Helvete. Det är nu jag inser det. Dom behöver inga intyg eller referenser. Jag visste att det var för bra att vara sant. Kontraktet är ett test. Ett IQ-test. Och framförallt ett test jag ska klara om jag ska få en lägenhet med balkong i söderläge.

För ett halvår sedan innan jag fick jobb etc. sökte jag typ super-duper-trainee-tjänster “bara för att se hur långt jag kommer”.

…och….låt oss säga att jag inte var högst på priolistan efter logik-testerna.

…heheheheeheh……

Om jag ska vara ärlig så är jag inte förvånad  av logik-testerna. Jag är trots allt tjejen som fickparkerade mot en tegelvägg en gång och repade en bil.

Hur som helst. Håll tummarna för mig. För det gör jag.

Bild 2016-07-16 kl. 16.07 #2

*toodles*

Tinis

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s