Jag är i AMERIKA!!!

Hej!

Jag är i de förenade staterna!

…eller som en amerikansk registreringsskylt beskrev:

”Live free or DIE”

Själv är jag inte riktigt där ännu. För mig finns det alltid en gräns. Jag skulle hellre vara liiiiiiite o-fri och leva än att bara vara superfri och annars DÖ.

Aja. Vi är alla olika.

Hur som helst så är jag här och hälsar på min värdfamilj, dvs. den familjen som INTE sparkade mig (vill bara klargöra det). Förut bodde min värdfamilj i New York men nu har de flyttat till utkanten av Boston.

Hittills ÄLSKAR jag Boston. Det är så enkelt att vara här. Allting är typ som en nostalgitripp.

Men mest värt är nog att träffa familjen igen. Jag har till och med träffat mitt värdbarn och jag är så himla tacksam för det. Ett tag så trodde jag att jag inte skulle få se någon igen. Det är ju svårt att upprätthålla kontakten även om man tycker om varandra. De första dagarna här hade jag gråten i halsen hela tiden för jag var så glad och tacksam. Och ibland grät jag men det var ju varken jag och min värdfamilj speciellt förvånade av. 😀

Okej. Nu till saken.

Det här gjorde jag igår:

Först gick jag en promenad med hunden Daisy. Hon fanns när jag var au-pair.

Sedan gick vi runt i området där min värdfamilj bor. Jag älskar det! Det ligger precis vid havet och det är supermysigt och *ChILl*. Det känns som man skulle kunna sätta sig och meditera var som helst.

Typ här:

…och definitivt här:

Sedan tog jag färjan in till Boston.

Där köpte jag en kaffe MEN om jag ville kunde jag också köpa vin, öl och drinkar. De har fullständiga rättigheter på den här båten så när man vill kan man *PaRty It Up*. Mkt billigare än i Sverige också. Gah!!!! Förstår verkligen det här med att vara hellre död än ofri!!!!!!!!!!!!! Vill ha kapitalism jämt!!!!!!!!!

När jag gick av båten mötte jag upp min värdmamma och vi lunchade. Åt en supergod sallad med halloumi (tog ej bild). Vi pratade om allt möjligt och min värdmamma berättade att de har svenska flaggor på deras julgran varje år (vilket jag har gett dom). Började nästan grina igen. Hehe:D

När vi hade lunchat färdigt gick jag till himmelen och helvetet på jorden nämligen…..

PRIMARK!!!!! Land of the free har Primark!!!!!!!!!!!

Köpte ett par spanx (ser ut som cykelbyxor men är inte cykelbyxor, googla eller något) för sex dollar. Killen i kassan frågade mig ”IS THIS ALL?!” och jag sa ”Yes, only spanx plz”.

Sedan gick jag in till Macys (ingen bild av någon anledning) och kollade på fina väskor plus lite annat. Var jättenära på att köpa en märkesväska men gjorde inte det på grund av ren självkontroll. Jag hade ju redan köpt ett par spanx för sex dollar!!!!!!!!! Någon måtta får det ju vara!!!!!

När jag var klar där gick jag till Bath and Body Works. Typ som Body Shop. Det var världens rea!!! Tänkte att det är så här livet ska vara. Man ska köpa tre och få två saker gratis. Det är livskvalité.

Sedan fick jag reda på att man måste BETALA för tre och få två EXTRA. Kampanjen gällde alltså köp 5 – få 2 och köp 3 – få 1. Blev besviken och insåg att jag saknar att vara lite o-fri och samtidigt leva. (MAN BLIR IAF INTE LURAD!!!!!!!!!)

När den traumatiska upplevelsen var över gick jag till Tj-Maxx. Köpte ingenting men var supernära på att köpa märkesväskor för halva priset.

När jag väl var klar där, då gick jag vidare till Uniqlo och köpte jättemånga sådana här halsdukar.

En till mamma, en till min värdmamma och en till mig. Det är en halsduk som man kan ha på två sätt; som halsduk och som poncho.

Bevis:

Det vill säga – det är halsdukarnas mjällschampo!!! Älskar det!!!

…och ja. När man har köpt halsdukarnas version av Head & Shoulders då är det lika bra att åka hemåt igen. Men innan jag gjorde det tog jag ett kort på området kring Quincy market (där inne finns Uniqlo, tips!!!)

Jag köpte en cola och en fruktsallad och väntade på färjan. En kille kom fram till mig och sa ”have you shopped at Primark, omg, ME TOO”. Han hade dock inte köpt spanx som jag. Vi är alla olika.

Och med det avslutar jag den här bloggisen.

Pusshej/Tina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s