Kolla på en barnvagn innan ni ligger med varann annars går det ÅT HELVETE!!!

*stress*

Jag och Jacob gick in på Babyproffsen i Barkaby under påskhelgen. Vi tänkte att vi var “lite tidiga” men att vi ändå skulle till Barkaby Outlet vilket är supernära så vi tänkte “varför inte?!”.

Det här lärde jag mig från vår upplevelse:

Man får inte en vagn på en gång. Man kan alltså inte peka på en vagn och säga “den här vill jag ha”, betala 10000 kr och sedan gå ut med den direkt. Jag trodde grejen var att man inte fick en vagn på en gång för det är superdyrt (och man kanske måste spara till en vagn). Nej, man får inte en vagn på en gång för det är 123332 månader beställningstid.

Det finns jättemånga vagnar. FÖR många vagnar. Alltså jättemånga vagnar. Och alla heter något med “ndx city cool jogger” och “super-terrain-ndx2345-jogger”. Det vill säga. ALLA låter som kvastarna i Harry Potter.  Det är det första jag tänkte på när säljaren började prata vagnar. Inte hur säker vagnen var. Bara att alla vagnar hade namn som kvastarna i Harry Potter.  Jag vet inte om det säger mer om mig eller Emmaljunga. Men det säger någonting. 

Att beställa en barnvagn är inte alls som att beställa en kvast i Harry Potter. Nej, det är mycket osmidigare! Man måste nämligen vara ute i god tid. Gärna innan man har legat med varann. Gärna innan man ens vet att man har ägglossning! Om jag ska vara ärlig kanske inte ens det räcker för är barnet beräknat till typ september/oktober så kommer industrisemestern emellan och då hinner inte barnvagnen bli klar i tid så. Vi var alltså inte “lite tidiga” vi var “jätte-jätte-jätte-sena”. Jag och Jacob skulle pratat om detta för längesedan. För flera år sedan! Jag skulle funderat över vilken vagn jag skulle ha innan jag ens blev tillsammans med Jacob för snart sju år sedan.

Jag och Jacob har slösat så mkt tid. Så känner jag nu. Vi har slösat tid!

Planera ett bröllop – FELPRIORITERAT – vi skulle valt färg på vår Emmaljunga vagn.

Åkt på bröllopsresa till Sri Lanka – FELPRIORITERAT – vi skulle diskuterat om vi skulle ha lufthjul eller punkteringsfria hjul.

Spenderat tid framför Harry Potter lego – FELPRIORITERAT –  vi skulle diskuterat om vi ska ha en mindre vagn med lite packutrymme eller en jättestor vagn med mer packutrymme. Hur ska vi nu bestämma om vagnen ska ta över typ hela lägenheten ELLER om vi kan packa matvaror i vagnen? Hur ska vi ha tid med det nu? Vi har ingen tid. Enligt säljaren på Babyproffsen i Barkaby skulle vi senast ha kommit in samma dag som jag plussade på stickan. INTE 12 VECKOR EFTER DET!? Herregud!!! Det borde ju alla veta!!!

Min stress är egentligen hypotetisk för jag och Jacob ska köpa en begagnad vagn men jag blir ändå så sekundär-stressad för alla föräldrar därute som vill köpa en ny vagn med lattehållare för 15000.

…men…hela grejen gör mig så förvirrad? Hur har man tid att ens tänka på det här? Min prio är liksom att jag inte ska tappa bebisen. Speciellt när den precis kommit ut. Drömde nämligen att jag födde ut min och Jacobs bebis och bebisen var så himla hal att jag bara tappade den om och om igen.

Efteråt googlade jag “slimey baby after birth can I drop” och “Can I drop baby when I give birth” och “how slippery is a baby after birth, CAN I DROP IT?!”.

Hitta inget.

Så kan ngn som fött barn kommentera nedan om bebisen är är jättehal efter den kommit ut? Finns det något speciellt man kan göra? Typ speciella handskar man kan ha på sig?

Jag har löst “vagn-situationen” men skulle jag gärna vilja veta detta.

Hittar som sagt inget om detta på Internet.

Kollat överallt.

Skärmavbild 2018-04-02 kl. 20.48.32.png

En bild på mig innan jag och Jacob upptäckte att vi skulle beställt vagn för längesedan men efter jag googlat “can baby be slimey after birth? Is baby slippery? Can I drop?”.

Pusshej/Tina

 

 

 

One thought on “Kolla på en barnvagn innan ni ligger med varann annars går det ÅT HELVETE!!!

  1. Haha. Köpa vagn är helvete. Och det blir fel vad man än gör. Bra att köpa begagnat, förlorar inte lika mycket pengar då man byter till en annan då. 😆

    Bebisen är superhal då den kommer ut! Min bebis kravlade sig upp över min axel från att ha legat på min mage och hon var så hal att jag inte kunde lyfta ner henne själv. Bara liksom slirade omkring. Din man får vara beredd med en handduk för att hålla den hala bebisen på plats.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s