Hello Everyone!

Heeello everyone!

Nu har skolan börjat och kurserna ordnade upp sig. Vad har vi lärt oss av detta? Om du inte får som du vill, hota med att åka hem. 

I Söndags åkte jag och Jacob till en del av Macau som heter Coloane, sååååååå fint. Jag tänkte fixa ett inlägg med bilder senare. Men detta är om internet tillåter. Det känns som detta internet är det närmsta jag kommer till “Bear Grylls, Man vs. Wild”. “I really know how to live in the wild”, tänker jag medan jag ändra temperatur på AC’n. 

Annars tänkte jag summera vilka kurser jag läser (nu när jag faktiskt har kurser… på engelska):

1. Human Resource Management: Känner mig faktiskt inte som en alien denna gång (annars så blir man ganska uttittad). Okej ämne, läraren verkar snäll. När han skulle förklara uppsatsen vi skulle göra senare så rekommenderande han inte “copy and paste method”. Men man kan skita i att referera. 

2. Pricing Strategy: Bra lärare, jag och Jacob får presentera oss för första gången. Får jättemycket applåder för att säga “Hello, my name is Tina”. Försöker inte få hybris. 

3. International Finance Management: HÄÄÄÄÄR BLEV VI UTTITTADE!! Och hela lektionen var i princip på mandarin. Det bästa på hela lektionen var när en tjej kom fram till oss och pratade och sa till mig “The boys really think you are beautiful” varav jag direkt säger till Jacob, “du får passa dig”. Jacob missförstår och tror i typ fem timmar av sitt liv att några killar i den klassen var efter HONOM inte mig. 

4. E-commerce: Ung lärare som verkar bra. Han går igenom “plagiarism” och jag frågar vilket referenssystem vi ska ha. Han svarar “öööh no, just don’t copy someone elses work in class”. JAHA, det är det dom menade. 

5. HR Strategy and Planning: Min enda lärare som är tjej. Sjukt bra var det! Hon hade så mycket pondus. Vanligtvis så sitter alla elever med telefoner helt öppet, sover, kommer och går som dom vill –  men inte här. *girl power*. 

6. Business Communication: Flumkurs men bra lärare. Då andra elever har en ganska låg nivå på engelskan kan jag och Jacob glida oss igenom den här kursen. 

 

Puss på er!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s