Hong Kong – shopping

Hello all happy people,

I lördags åkte jag och Jacob till Hong Kong! Om jag skulle summera Hong Kong med ett ord skulle det vara “köpcentrum”. Tunnelbanestationer är ett köpcentrum, färjeterminalen är ett köpcentrum, en sketchy byggnad i en sketchy gränd med en sketchy hiss är ett köpcentrum (sjukt billiga nagellack dock!!!). Jag tror ni förstår. Detta är mina och Jacob’s shopping höjdpunkter under vår resa:

Apple Store:

Första shopping stoppet var till Apple Store (inga kommentarer). TRE våningar och med specialbyggda glas enligt Jacob (varför vet han detta?!). Dock var det kanske två säljare på en kund så ganska snabbt efter att Jacob dräglade över Iphone 5 kom det en “cool och avslappnad” kille som sa “how your doin”. Jacob som INTE gillar säljare blir snabbt obekväm och efter fem minuter pekar han på Forever 21 och säger “eh sorry, I need to go, my girlfriend REALLY need to go to Forever 21, you know” varav säljaren säger “I got you man” och gör typ en highfive.

I detta läget skulle jag egentligen sagt “nooooooo it’s fine” och sen säga “my boyfriend is really interested in the new ipad, macbook, macbook pro, ipod, ipod shuffle and…whatever you guys have!!!” (sedan gå därifrån) , MEN, jag ville verkligen till Forever 21.. och ibland måste man prioritera bort att skämma ut Jacob (tyvärr).

Forever 21:

Okej det här har jag taggat för i typ en vecka. Jag har beskrivit detta för Jacob som “himlen”, “Vi MÅSTE dit” och “Dom har en bra kill-avdelning, lovar”. Okej, så länge man kallar himlen för “svettigt och klaustrofobiskt” så är det väl det. Och kill-avdelningen var kanske två kvadratmeter. Jacob var där i 20 minuter, jag i några timmar. Jag köpte två plagg, hehe.

UNIQLO:

Asiens svar på H&M men bättre! Jacob hittade massor, jag hittade ingenting, men jag är kräsen och hittar typ aldrig någonting, så det är ändå bra statistik. *tips*.

Sketchy nailpolish store:

Okej det hette inte affären men jag minns inte namnet. Första dagen i Hong Kong såg jag några som bar på skyltar som sa typ “Essie, Opi, blabla, very cheap, promise it is real”. Efter att Jacob hittat massor av kläder så sa jag i slutet på vår shoppingtur “nu ska vi fan till den där nagellacks butiken”. Men killarna med skyltarna var borta och butikerna fanns ingenstans. No real essie polish for super low prices. Så dagen efter hade jag bestämt mig, jag ska dit! Jag tar en flyer av den första killen med en skylt med foton på nagellack och beger mig dit. Till slut kommer vi till en mörk gränd(?!) och Jacob ser lite fundersam ut, “det ser inte ut som det är några affärer här Tina”.  “Jo Jacob, det ska finns här, kolla där är en byggnad med rätt adress”, säger jag två minuter senare. Vi går in i ett vanligt lägenhetshus och vakten kollar på mig i två sek sen säger “You going to nail polish store?!” (jag sa ju att den fanns där). Jag går in i en hiss som är superliten och låter konstigt och åker upp 6 våningar (men om man ska ha billigt nagellack så får man ju fan anstränga sig). Efter att ha överlevt hiss-turen så kommer vi upp till en ännu mörkare korridor (typ mörkare än den mörka gränden). Vi går igenom korridoren och plötsligt ser jag ett ljus, jag följer ljuset och där, DÄR sitter en trött försäljare och MASSOR AV NAGELLACK.  Vad har vi lärt oss av det här? Om det är någon gång man ska gå in i ett bostadshus i en mörk gränd så är det för att köpa nagellack helt enkelt.

 

Kramis!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s