Veckans highlights! Wooopie!

1.  Grillade i söndags med några klasskompisar. Var sjukt bra! Från början skulle vi göra det i en park nära skolan men det var fullt, så vi tog en buss till stranden. När vi kom till stranden så var också alla grillplatser fulla. Någon timme senare hade vi hittat en grillplats att hyra. I en gränd. Men hundar som eventuellt hade rabies och tiggde mat hela tiden. Men det bästa med hela grejen var när mina klasskompisar köpte kokosnötter i affären i närheten och jag tänkte åååååhhh Macau är verkligen ett tropiskt land och sa “oh where do they plant coconuts here?”.

Mina klassisar svarar “Eh, these are imported from Thailand….”.

Haha ok. Not so tropical. Men rabiesshundar finns i alla fall och det är ju exotiskt.

IMG_0959

 

2. HAR LÄRT MIG SKRIVA UT I BIBLIOTEKET. Ja nu undrar ni varför jag tryckte “caps” där, för att skriva ut är ju inga konstigheter. Om det inte vore att alla knappar är på mandarin (förutom de laminerade lapparna på skrivarna där det står “printer 1” och “printer 2”, hjälpsamt. ). Anywho, tillslut fick jag ut mina 30 sidor och en kompis på köpet!

I kön:

*jag trycker frenetiskt på alla knappar för att se vad som händer*

Tjejen bakom som står i kö bakom mig kollar över axeln och säger “Eeeh, maybe if you do not press so many buttons, so fast, at the same time, it will work”.

Och sedan adda hon mig på “wechat” och det är i princip “bästis i Macau” status på den. Hon har inte skrivit något till mig än och mitt utbrott vid skrivaren kan ha varit lite “skrämmande” men jag jag är helt säker på att det kommer hända vilket minut som helst.

 

 

Kramis! /Tina

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s