Disneyland (inget skämt, jag var där + jag har mimmi pigg diadem på mig)

Jag och Jacob åkte till Disneyland i lördags. Det var alltså inget skämt. 

IMG_0910

När jag köpte diademet så sa Jacob “Men Tina, varför ska du köpa på dig grejer nu när vi precis kommit hit, du kommer ju bara får bära på det”. Jag svarade, “Eh, alltså, jag ska ha på mig det när vi är i parken…”

Jacobs reaktion över detta:

spongebob-shame

Ok. Sidospår, han kom över detta ganska snabbt.

Vi började med att käka mussepigg-våfflor för 50HKD vilker är ett jävla rån. Men antagligen så kan man ha hur dyra våfflor som helst, bara det ser ut som musse pigg. Och det funkade eftersom vi köpte det liksom. Var nog inte den mest kulinariska upplevelsen jag varit med om dock.

IMG_0913

Sedan var det dags för första åk attraktionen! Tarzans tree-house. Inget direkt åkande utan mer en grej att allt såg ut som i Tarzan filmen. Jag har inte sett den men spelat Tarzan tv-spelet på Playstation 1 så kände att jag inte hade så mycket att jämföra med (men Jacob tyckte det var bra gjort!! Han hade sett filmen!!)

Betyg: Wiiii

IMG_0920

Andra attraktionen var i en rollerbana…. hahaha en rollerbana? Jag menar, eh,  berg och dalbana i trä. Ungefär som balder fast med coola effekter.

Betyg: Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

IMG_0919

Nästa åkattraktion var i Toy story land! Så sjukt bra gjort. Först åkte vi “parachute drop”  och tog en extremt töntig bild. Men vad gör man inte för bloggen. “OMG”, tänker ni “Det ser typ ut som hon åker fallskärm med det där snubbarna PÅ RIKTIGT”

Ja tänkte väl det.

Attraktionen såg ganska mesig ut men det var roligare än man trodde. Lite fritt-fall light.

Betyg: Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

IMG_0928

Nästa grej var racer-bilen. Trodde inte den skulle vara så läskig, men tänk er när ni var små och hade en bil bana och försökte få racer bilen att åka supersnabbt för att komma runt hela banan. Typ så var det fast denna gång så satt man DÄR I. Jag grät och Jacob skrattade så han grät (åt mig).

Betyg: Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii *ångest* Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii *ångest* Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii *ångest*

IMG_0929

Efter att ha åkt lite attraktioner med fart och dödsångest begav vi oss till Nalle Puh attraktionen. Ämnat för kanske 5 åringar MEN det var faktiskt så himla fint gjort. Ungefär som kärlekstunneln på Gröna Lund men med Nalle Puh och fina effekter.

Betyg: AAAAAAAHHHHHWWWWWWW

IMG_0930

Efter detta tuffade vi till oss lite och begav oss till “Space Mountain”. En berg och dalbana inomhus med IMAX effekter så det ser ut som man är i rymden. Det var sjukt coolt MEN under oktober har disneyland Halloween-tema vilket innebär att dom la till lite konstiga demon-effekter i detta. Så tänk er, en berg och dalbana i totalt mörker och helt plötsligt kommer ett demon-huvud mot dig.  Jacobs kommentar efter vi gått av “Alltså jag har aldrig knarkat men det här måste vara det närmsta man kommer till en lsd-tripp”.

Betyg: EEEEEEEHHHHHHHHHHHH, WTF?!

(har ingen bild på detta men hittade en gif som passa)

tumblr_m8g66c0lsZ1qihztbo1_500

Precis när vi kom ut ur “space mountain” började fyrverkerierna. Missade kanske 90% men det var faktiskt ganska så fint.  Sämsta bilden, men ja ni förstår.

IMG_0935

Efter fyrverkerierna drog vi till “Buzz Lightyear attraktionen”. Man satte sig i en rymdbil och åkte runt som i kärlekstunneln på Grönan, fast man hade två laser-rymd-pistoler. Attraktionen gick ut på att man skulle skjuta på fiender och samla poäng.  Haha, alltså det är så kul att se Jacob som har jobbat i försvarsmakten att hantera leksaks-pistoler och dom inte fungerar. “Meeen eeeh det är ju inte så här ett vapen funkar? Varför får jag inga poäng Tina? Jag siktar ju med lasern, i riktiga livet skulle jag prickat typ, ALLT”.  Ja, det är på låtsas, kanske. Men vad vet jag.

Som tur var fixade jag biffen och tog poäng åt mig och Jacob så vi inte behövde skämma ut oss.

Betyg: “Det här är inte som i riktiga livet, Tina”

IMG_0934

Sista attraktionen vi åkte var Dumbo. Men jag var så himla trött och jag har inget minne av om det var roligt eller tråkigt eller om jag blev åksjuk. Jag kom bara ihåg att jag var trött. Men här är en bild:

IMG_0937

Kramis/Tina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s