Äventyrar’n

Heeej!

Yangshuo är stället om man vill uppleva lite adrenalin. Eller ångest. Beror på hur man ser på’t. Jag, Jacob och vårt resesällskap (Pavel) gjorde totalt fem aktiviteter vilka jag nu har rankat från inte bra alls – till JÄTTEJÄTTEJÄTTE BRA (CAPSLOCK BEHÖVS!!!)

5. Silvercave (inte alls bra)

Detta var en grej som Jacob och Pavel gick på. Och dom rekommenderar. Det. Inte. Grottan enligt Jacob var jättefin MEN det var lite som om grottan i sig inte riktigt dög så hela grottan var upplyst med disco lampor (för alla naturens under är ju bättre med lite disco). HAHA. Tyckte så synd om Pavel som vill lunch sa “I really want to do something adventerous now” och så hamna han på ett…. disco….

DSCN3115

4. Cykling 4 mil (typ bra)

Alltså cyklingen var inte dålig. Jag rekommenderar alla att hyra cyklar och åka runt – själva. Vi åkte en guidad tur men vi fick inte ut så mycket. Det är bättre att ta en karta själv och cykla runt. Plus – kan ha varit pga det andra som var på guidningen som trodde det var någon JÄVLA tävling att cykla i naturen (fast vi hade mycket tid för 4 mils cykling). Så fort jag cyklade i normal takt och kom ifatt när de var klar med sina bilder (för man kanske ville njuta lite av naturen) så var någora tvungna att varje gång säga “How are you? Are you sick? Why our you not biking 1000 mph? Whyyy? Sedan skällde en person ut Jacob för han inte “tog hand om mig”. *andas djupt*

Och en annan person var tvungen kommentera min sol bränna på armen kanske tre gånger:

1 (09:15). “You are red on your arm”

2 (10:00). “Oh…. you are really red”

3 (11:00).  “In this lightning you are even MORE red”

Okii. Tack för du informerade mig. Det är min pojkväns fel. Han tar nämligen inte hand om mig så bra.

Och en sista grej –  cyklarna inte så himla bra heller för att cykla i den terrängen (och så stressigt). Jacobs växlar var skitdåliga och vi fick stanna i 30 min för att kedjan gick av på Pavel’s cykel.

Sammanfattning = hyr en cykel för 30 (istället för 160) spänn istället och njut av vad som finns runt om kring 🙂 (och slipp jobbiga turister)

OBS – finns fortfarande en chans att cykeln går sönder på vägen:D:D:D

IMG_1155

Hittade den här kompisen:D

IMG_1181

Undrar vad dom pratar om på kommitté mötena “Guys, this river is preeetty deep. We should probably recommend not to swim and have fun there.”

3. Matlagningsskola – Jättebra!

Medan Pavel och Jacob var på disco (Silvercave) så åkte jag iväg på matlagningsskola.

Det började på den lokala marknaden. Och aktiviteten i sig var super bra, och skitkul att gå på en lokal marknad. MEN- jag varnar er att gå till det stället där djuren finns (och ev. dödas på plats).  Jag såg en katt i en bur och det var inte för att sälja som husdjur:((. Men förutom djuren var det kul att se hur allt såg ut.

Själva kursen var verkligen skitkul! Utrustningen kändes bra och matlagningen var enkel och något man kunde göra hemma. Plus att det var mysig stämning, lite rustikt (hahah heter det så??!!). Jaja, det var bra.

IMG_1135

Killen bakom undrade om han demonstrativt skulle höja kniven bakom mig för en kul bild men jag sa nej. Men han kom ju med på bild i alla fall.

2. Ziplining/Abseiling – jättejättebra

Vi gick all-in första dagen. Varför inte repellera ner för en klippa (enligt Jacob heter det så på svenska). Det är ju inte så högt och man har ju som sagt hjälm. Det skyddar säkert när vi faller 30 meter ner för en klippa. *spännande*.

DSCN3042

Men skadade du dig inte Tina? JOOO det gjorde jag. Tack för att ni fråga. Råkade eventuellt inte “fastna” med benen speciellt bra så åkte in i klippväggen . Jacob och instruktören ropade nerifrån “Hoow is it gooing?”. Men jag svarade bara iskallt “Nah, It’s just a scratch”.

Dock så ville dramatikern inombords göra det här egentligen:

dawsons-ugly-cry

Och en annan grej. Ju mer dagarna gick och jag kolla på mitt lilla ärr så tänkte jag att fan, folk kommer ju liksom fråga vad jag har gjort och jag övade på att lite “casual” svepa med året lite och säga “I just hit a cliff wall you know, repelling, its the swedish word, have you seen the James Bond movies, just like that”.

… problemet är att ingen har frågat!!!!! Uttryckte min frustration igår till Jacob men då sa han bara “Men Tina… asså det syns ju inte så bra………”

….. det är LJUSET JACOB. Såklart det inte syns i dagsljus. ÅÅÅÅHHH.

Åter till hur bra det var. Det var skitkul, bra utsikt, bra instruktör, kände mig säker (hade kanske tre olika rep som jag satt fast i ifall man skulle tappa fästet, så det var ju bra. Då jag tappa fästet. Hehe)

1. Kayak – JÄTTEJÄTTEJÄTTE BRA (CAPSLOCK BEHÖVS!!!)

När vi bokade kajak turen så stod det på en skyld “bilingual guide” eller framförallt “guide included!!!”. I och med detta så blev vi lite misstänksamma när ingen guide följde med i transporten till kajak-turen. Och inte heller till själva stället vi fick gå till för att hämta kajakerna. Istället kommer en man i en bambu båt med tre kanoter och tre flytfästar och bara “here you go, take this, kajaking, yes?”.

Vi stod där i kanske två minuter tysta och tillslut blev mannen i bambu båten jävligt otålig och liksom pekade på båtarna som att vi måste i. Han har ju inte hela dagen på sig så att säga. När vi alla hade satt oss i våra kajaker så pekade han åt höger och bah “this way”. Så det var vår guide alltså, en man som inte kunde engelska i en bambu båt som pekade vilket håll vi skulle.

Och det blev så jävla bra hörrni! Det var vi, floden, några kor som badade plus locals som tvättade kläder i floden och natuuuren. Nej just det, mannen i bambu båten också. Men hur som, det var så himla fint!!! Ni får kolla bilderna så förstår ni nog:

DSCN3419

DSCN3302

Natuuren!

DSCN3221

Korna!

DSCN3206

Man var inte så himla hajp i början och ibland så höll man på att kollidera. Dock så styrde jag av det ganska lätt. Som ni ser.

DSCN3412

Efter fyra timmars paddlande så var jag ganska trött i armarna. Den här bilden är tagen sista halvtimman när jag skrev till Jacob som låg 100 meter framför. “NU SKITER JAG I DET HÄR!!!”. Det får gå som det gå tänkte jag. Ett med naturen.

Nej. Nu får det var nog på det roliga.

Puss hej!

Neeej, skojade bara. Har en bonus bild:

IMG_1117

Jacob på sin första massage. 😀

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s