Hemma från Yangshuo (sketchy nattbussar plus lite till)

Ååhhh vad bra vi har haft det. Jag har alltså vart och rest i Kina till ett ställe till Yangshuo. Jag säger bara: ÅK DIT! Det är värt alla sketchy nattbussar i världen (som ska ta 9 timmar men egentligen tar 11 timmar). MEN, innan vi skulle åka kan jag säga att jag inte riktigt var lika på.

Detta var reaktionen när vi berättade för klassisar att vi skulle ta nattbussen:

*tystnad*

Efter fem minuter: “Eh… I think… eh…you guys should prepare mentally for this… and, eh.. you guys should watch out so no one steals your stuff”. Detta samtidigt som dom oftast försökte hitta andra lösningar som att ta tåget eller flyget eller VAD SOM HELST FÖRUTOM NATTBUSSEN FÖR TAR MAN DEN SÅ BLIR MAN RÅNAD OCH DÖR, FAN VAD KUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tisdag morgon (dagen vi skulle åka) så kan vi säga att det utbröt ett litet “panik-utbrott” och Jacob fick lugna mig och säga “meeen vi har inget val att åka buss och blir rånad och dö till Yangshuo”. Så what to do, var bara att bita ihop och åka helt enkelt.

Sååå hur vare då? Ja det var inte så himla farligt.

1. Vi kom med tåget till Guangzhou (där vi skulle ta nattbussen till Yangshuo). Såg ut såhär:

DSCN2794

DSCN2797

2. Vi kom till rätt buss station med taxin och lyckadesköpa buss biljett.Bussen var inrökt, och det var lite sketchy med hela grejen, MEN det gick fint. Buss chauffören bestämde sig också för att spela kinesisk musik hela färden. Lät mkt som 80’tals musik med saxofon solo, fast på kinesiska + klassikern med backstreet boys “as long as you love me” spelades på ett hörn. Det som gjorde det ännu mer speciellt var att kanske 20% av de som satt på bussen skulle sjunga med också. Men det är ju kul att man kan bjuda lite på sig själv.

DSCN2830

Vi lyckades i alla fall sova och kom fram till slut –  till det här (utsikt från vårt hostel):

DSCN2853

Livet kändes så himla bra så var tvungen att sätta mig i skräddar ställning och meditera. Jag gick ju på tre yoga pass förra året.

DSCN2848

Nästa inlägg får handla om allt vi faktiskt gjorde i Yangshuo!

Puss hej/Tinis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s