Jacob’s julklapp + pannkakor (OBS – är äventyrlig)

Vädret på nyårsdagen var sjukt bra så vi bestämde oss en gång för alla att åka till Macau Tower och göra något coolt,  äventyrligt, avslappnat = allt som jag inte är.

Närå, det är ju ganska kul ändå att vara äventyrlig!

Hur som helst, så åkte vi till tornet och lyckades äntligen få vår studentrabatt (halva priset – är ok) och åkte upp i tornet. Vi hade valt att göra Skywalk X. Man går på utsidan av tornet utan relingar/staket och sitter fast i en rem på taket. Nemas problemas, är ju bara en höjd på 338 meter.

Vi började med att ställa oss vid kassan varav kassören frågar vad vi ska göra. Jag säger “Two people to do the Skywalk X please” och kassören svarar “ah, ok, only, the Skywalk X, dont you guys want to do the bungyjump instead, its soo much more fun, are you guys really sure?”.

Jag säger inget. Men var nära på att bara skrika högt “BECAUSE YOU CAN DIE AND I HAVE TWO CATS AT HOME WAITING FOR ME YOU IDIOT!”. Men eftersom jag är en lugn, cool och äventyrlig person så log jag bara lite.

Efter denna lilla diskussion (som aldrig hände officiellt) så fick vi papper att fylla på där det stod “I understand that if I die/get hurt/fall because of this company’s lack of safety, I will not sue them, because I signed this paper”.

*behöll mitt lugn och skrev på*

Vi bytte om och började gå på utgången där aktiviteten började. Vi får gå ut på direkten och vår guide börjar med att säga att hen hoppade bungyjump redan i morse för att testa en ny bungyjump lina; “Soooo fun and dope man” (för övrigt så blir jag sjukt misstänksam på personer som använder ordet “dope” och hoppar från ett torn på 338 meter för att testa en ny lina).

Nej nu låter det som jag total panikar. I sooo didn’t, det var väldigt kul! (efter jag förträngt att om jag ramlar så får jag typ skylla mig själv, fast jag sitter fast i deras säkerhetsutrustning).

Här är lite bilder:

IMG_3986

Vi fick luta oss utåt från tornet och släppa händerna om vi ville. Var inte så bra på det. Jacob sa några gånger “lita bara på säkerthetsutrustningen, Tina”. Eh, nej.

IMG_4003

Ni vet när någon tar kort från en speciell vinkel och man bara vet att “iihhh, den här vinkeln kommer INTE se bra ut” och så kollar man i kameran efteråt och tänker “nope”. Det här är en sådan bild:

IMG_4005

Vi fick springa jättefort och slänga oss fram för att glida lite som man åker en linbana:

IMG_4017

Efteråt åkte vi till en restaurang vi hade blivit tipsade om, Paddington house of pancakes. Stället har kanske 100 olika pannkakor och servitörerna har t-shirts där det står “We live for pancakes”, hade sådan lust att bara skrika ut “I live for pancakes too you guys!”

Macau  4056

Försöker posa men ändå kolla in pannkakor samtidigt.

Macau  4067

Slut!

/Tina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s