Hur man letar lägenhet i Dublin (del. 1)

 

Hejhej alla glada!

Jag har en historia ett berätta! Wiho! Jag flyttade ungefär sex gånger på två år när jag bodde i Dublin och har kollat på SJUKT mycket lägenheter. Först tänkte jag göra ett helt inlägg om tips för att hitta bästa lägenheten och sedan insåg jag att saker som…

1. Undersök om inga bilbomber har sprängts i området.

2. Undersök NOGA om det finns svartmögel i lägenheten.

3. Kolla ALLTID vattentrycket i duschen och då menar jag ALLTID.

 

… inte är lika tillämpningsbar i typ Sverige… där det finns en levnadsstandard.

Jaja, nu till min story. Jag letade lägenhet/rum i centrala Dublin och gick på visning:

Hyresgäst: So I think I shown you all, anything else?

Jag (tänker: kolla ALLTID vattentrycket): Yes, I would like to test the water pressure.

Hyresgäst (som ej förstod engelska så bra): Water pressure?

Jag: Yes, you know water from the shower…

Hyresgäst (kollar superkonstigt på mig): Ok… wait one minute.

*Jag står med det andra intressenterna och väntar*

Hyresgäst (ger mig ett glas vatten): Here…water… for… you.

Jag: Eh, I did not mean water, hehe, I meant the water PRESSURE in the SHOWER.

Hyresgästen förstår fortfarande inte, utan jag får gå in i badrummet, sätta på duschen, peka på strålen och säga “this is water pressure”. Sedan blev det lite spänd stämning och jag intalade mig själv att jag skulle förtränga denna händelse totalt. Jag kommer ju inte träffa någon av dessa människor igen liksom. Och det gick super bra tills jag stod i mikrovågskön på jobbet några dagar senare:

Kille som står bakom mig i kön: OMG, its YOU?

Jag: Me?

Kille som står bakom mig i kön: You are like the… water pressure girl?! Right? From this weekend?

Jag: Yepp……thats……..me

 

tumblr_m45e9vAUuT1r7mvdfo1_250

Kramis/

“The water pressure girl”

 

4 thoughts on “Hur man letar lägenhet i Dublin (del. 1)

  1. Haha fy fan va kul. Shit pommes liksom. Skratta så jag kissa på mig så otroligt roligt. Hahahahaha…

  2. Ha ha i know, men jag får alltid så dåligt samvete då dom kommer ut med dom för jag tycker inte om dom=( Så sitter jag där, med söta små geléhallon framför mig, världens gest liksom, och ba rynkar på näsan “mmmmm fast ja gillar inte dom tack men nej tack hejdå” *tonåringsuppsyn*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s