*jag har en hemlis* (nej mamma, jag är inte gravid)

Jag har en “överraskning” till Jacob som kommer ske i slutet av augusti. Jag är sämst på att hålla överraskningar. Har hållt denna hemlis för Jacob i några dagar nu och…jag…måste…berätta. Så. Ofta när jag har något litet problem så brukar jag ju googla. Och sagt och gjort har jag googlat “how to keep a secret” och hittade en sida på en gång (google löser allt!).

Här är några tips jag fastnade för:

1 Okej, det är ju en annan grej om håller hemlisar åt någon. Då är det ju självklart att man ska hålla det (för det är en helt annan grej och man vill ju inte förstöra för någon annan) MEN om man bara kan göra någon glad genom att berätta så blir det svårt. Har alltså ingen motivation att INTE berätta för Jacob vad vi ska göra i augusti.

Hehe. … det här börjar bra. 2 Sluuuutet av auguuustiii…. alltså jag fattar verkligen inte hur det ska gå. Mer än två månader kvar. 3 Jo, precis som när jag “tvingar” mig själv att träna, “tvingar” mig själv att äta grönsaker och “tvingar” mig själv att inte äta godis på en månad. size-10-nene-2   hungry-nene   4 *too late* Oops-Real-Housewives-Of-Beverly-Hills-GIF 6 *too late again* tumblr_mheqkagOpf1qihp55o1_250 8 Provat.

Jag: Jacob… jag ska säga var vi ska någonstans?! Vi ska på kryssning till Finland..

Jacob: Jag sa ju att du skulle berätta på en gång!!!

Jag (stolt att han tror på min lilla lögn): Japp, sån är jag! *kommer på att han behöver passet*

Jag: eh… ööh…. eh….skoja bara… vi ska till eh du vet Riga? Ligger i Estland va? Vi ska på kryssning dit ja… jaha ligger Riga i Lettland? Okej, öh. Vi ska dit då…öh… when_someone_has_done_a_good_job-13369

*bra ljug*

Haha åh. Det här tar mig tillbaka när jag var 15 år. Pappa var på jobbresa och jag bestämde mig för att ha “fest” (första och enda gången). Festen var precis så kaos som en fest kan vara när en 15-åring styr upp sin “första och enda fest”. Tre stycken spydde. Minst. Varav en spydde på trappan som var klädd i heltäckningsmatta. Trots detta lyckades jag och Malin städa upp precis allt (utan att det såg misstänksamt ut) och sov hos min mamma (så ingen skulle bli misstänksam). Inget hade gått sönder och ingen, ingen, jag menar, INGEN kunde misstänka något. Tills mamma frågade: “Vad gjorde du och Malin igår då?”

Jag: Öh… eh….öh… Sagan….om…. Ringen… öh…

Mamma: Okej…

Jag: Eller… JAG HADE FEST OKEJ, JAG HADE FEST UTAN LOV OCH FOLK DRACK OCH MINST TRE KRÄKTES MEN ALLT ÄR STÄDAT NU!!??? LOVAR ALDRIG ATT GÖRA DET HÄR IGEN!!!! Får jag utegångsförbud nu?

*uääää*

Japp. Så lätt var det för mamma att lirka ur saker ur mig.    so-close

“En metafor för hemlisen om 15-åriga Tinas första och enda hemmafest”

9 Haha. Asså. Nä. Jag gör inte det här. tumblr_m5glnlIAkZ1ql5yr7o1_400 10 Jag bloggar om det istället. Räknas väl? Eller? 13 Lite svårt att undvika sig själv känner jag. tumblr_mupyv6YDU91ql5yr7o1_500 15 Åh nice. För jag har berättat för Sofia. Och Jacobs mamma. Och min mamma. Och två kompisar till. Plus dom på jobbet.

Så. Alla vet. Utom Jacob.

…önska mig lycka till! fingerscrossed

Kramis!

Tina

One thought on “*jag har en hemlis* (nej mamma, jag är inte gravid)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s