Hur man inte hittar seriösa volontärplatser.

Hejhej!

Om man har läst bloggen ett tag så vet man att jag har funderat på att åka som volontär i två månader. Och ja, det börjar närma sig hörrni så jag har gjort lite efterforskningar. Men. Eftersom jag är så himla velig så kan jag inte bestämma mig vad jag ska göra då det finns så himla mycket projekt som verkar roliga, intressanta och vettiga.

Så. I lördags så nådde jag min “tipping point” eller vad man ska säga och tänkte “JAG ORKAR INTE MER!!!!!!!!!! JAG SKITER I DET HÄR!!!! JAG ÅKER BARA!!!!”

Jag: Älskling, jag har bestämt mig nu! På riktigt!

Jacob: Öh, va? Hade du inte…precis…bestämt dig… igår.

Jag: Öh, du menar Indien. Jooo… men….

Jacob: …och så innan det Sydamerika… och så innan det… Kenya… och så i fem minuter igår så var du helt säker på att du skulle bo bredvid en elefantfarm i Sri Lanka.

Jag: Öh, minns inte det här. Men okej. Jag ska typ göra samma sak! Jag kan ju göra allt det där?

Jacob: Hur menar du?

Jag: Nä, jag tänkte att jag har så himla mycket att välja på så jag åker bara! Köper en biljett till något land i Sydostasien, typ Thailand, och liksom letar volontärplatser på plats. Superenkelt. Och om det går dåligt så kan jag alltid blogga om det! Och dokumentera typ allt! Som ett levande experiment liksom. Helt själv.

Jacob: 

Jag: Du är så tyst… ÄR DET INTE EN BRA IDE ATT JAG ÅKER HELT SJÄLV TILL SYDOSTASIEN UTAN NÅGON SOM HELST PLAN I TVÅ MÅNADER???!!!! Du kan ju läsa min blogg. Lovar att uppdatera när jag har internet. Om jag har internet. Hehe.

Jacob: Alltså jag tror du fixar det men öh, det är bara det att du har ändrat dig 10 gånger nu och att det kanske inte är så enkelt att hitta en seriös volontärplats… spontant…

Jag: Äh, det går ju visst. Man kan ju…googla?

Så… jag googlade:

Screen Shot 2014-09-30 at 19.20.00

…hittade inget och gick in på Flashback (HAHA, japp), sökte på “voluntär” och hittade det här:

Screen Shot 2014-09-30 at 19.18.42

*ohps* 

Sökte på “volontär” istället och får tips om två webbsidor! Wiiii! Visste att Flashback kunde leverera ;)))

Screen Shot 2014-09-30 at 19.19.05

Går in på en av sidorna och den första annonsen som jag hittar är denna:

 

Screen Shot 2014-09-30 at 19.37.09

Screen Shot 2014-10-02 at 19.58.11

 

Screen Shot 2014-10-02 at 20.04.52 

På riktigt.

…och efter denna lilla “sökning” så insåg jag att jag inte blev klokare av kolla upp varenda volontärprojekt i hela världen (no shit) och istället söka lite volontärplatser på riktigt. Kanske får ni reda på något kul snart!

Eller så åker jag till Bangkok och passar katter.

*stärker innekatterna i Bangkok* 

Pusshej!

Tina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Hur man inte hittar seriösa volontärplatser.

  1. Haha din text i din header lever verkligen upp till det. Blev verkligen glad av och hamna här och läsa detta inlägget.

    Hoppas det går bra för dig 🙂 spontant eller ikke spontant 🙂

  2. Det är så fint att vara volontär tycker jag! Jättekul om man själv skulle vara det en gång i tiden. Och att välja vart man ska resa haha. Ja det är en konst i sig att komma fram till det men du har ju lite som sagt att välja på 😀

    sv: Det är jättejobbigt verkligen när det blir som så att vi är oense och att det blir en massa bråk istället. Jag vet ju att jag har rätt i det jag säger egentligen men pappa särskilt har svårt att erkänna det.. Så att skriva ner punkter på en lista som du tipsar om jag ska verkligen ta till. Tack så mycket för tipset! 🙂

    Du kommer absolut inte med pekpinnar tvärtom! Jag gillar när läsare kommer med förslag på hur jag kan gå till väga och hjälper mig på det viset. Jag uppskattar det bara ❤
    Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s