Tre händelser som pekar på att jag och min bror inte gillade varandra när vi var små.

 1. Den gången jag såg Martin för första gången:

Vi kan börja om från början. Den gången jag såg Martin för första gången i mitt liv (19:e April 1990). Jag minns inte så mycket (jag var två år) men enligt mamma så hände detta:

1. Jag kommer in till rummet på BB där mamma (och Martin) befinner sig.

2. Jag ser min mamma.

3. Jag ser Martin i mammas famn.

4. Jag petar Martin i ögat (kanske, mamma minns inte så mycket men enligt henne finns det en chans att detta hände.)

5. Jag RYMMER!

6. En sjuksköterska springer ifatt mig.

Och det är vad jag kallar en “bra start”. Är också sjukt imponerad av mig själv att jag som tvååring använde mig av dramatik för att försöka få min vilja igenom. Tyvärr kunde man inte ta tillbaka ett barn men vad ska man göra liksom?!

2. Den gången då jag och Martin gjorde vår första “photoshoot” tillsammans:

…och jag försökte (antagligen) kväva honom. Det här känns bra.

10719187_10154668890675621_1189260269_n

3. Den gången “jag” var sämst:

Så, året var 1998 och vår skola hade en tävling som var exakt som småstjärnorna på TV4 (förutom att det inte var på TV och man kom inte ut ur en rökfylld dörr och var proffsigt utklädd till Robyn).

Och ni vet, när man var liten så fanns det två sorters människor. Dom som fick vara med och mima i låtarna på småstjärnorna och dom som inte fick vara med och mima eller fick äran att vara statist.

Kolla på nedan bild så kan ni lista ut vilken kategori jag tillhörde:

bild 2

Ja. Precis.

Under småstjärnorna 1998 var det en klasskompis till mig som uppträdde till låten “Avundsjuk” av Nanne Grönwall. Och jag var självklart med. Som statist alltså. Eller närmare bestämt en “avundsjuk statist med keps åt sidan”.

Hur gick det då? Jo, vi kom tvåa och detta var vad min bror skrev i sin skoldagbok* några dagar efteråt:

10717926_10154668887065621_2031122556_n

OCH JAG VAR INTE ENS MED OCH MIMADE???!!!! Jag var en “avundsjuk statist med keps åt sidan” = inte ens med på riktigt.

…och nu då?

Jag kom över att Martin tyckte jag var “sämst” 1998 och idag är han en av dom smartaste och roligaste personerna jag känner. Han kan också stava till “Backstreet Boys” (inte: “Bak stritBoys”), vilket är positivt. Samt så går han ju går Sveriges typ bästa utbildning i juridik. Vet inte om ni minns det men han hjälpte mig lite när jag läste juridik i en halv termin:

Screen Shot 2014-10-05 at 15.34.59

Nä. Nu ska jag sluta skryta om min bror. Hehe.

IMG_1346

 

SKOJA!

…här är ett vikingaskepp som Martin gjorde på slöjden i trean:

10711403_10154668963665621_1322508240_n

Ser ni arkitekturen och hur älg-temat möter det blåa färgvalet?

Gah. Vilket geni.

Pusshej!

Tina

 

*skoldagbok = en “dagbok” man skrev i skolan några gånger per år. Ex: “Jag har åkt finlandsfärja på sommarlovet. Det var kul. Jag träffa Mumin. Han var snell. Jag åt glass” . Ingen personlig dagbok alltså:)).

11 thoughts on “Tre händelser som pekar på att jag och min bror inte gillade varandra när vi var små.

  1. Haha syskon alltså ❤ Jag och min storebror har också hatälskat varandra hela livet men i dagsläget så har vi en bra relation. Det skiljer ju bara 2 år mellan oss också så det är ingen stor åldersskillnad. Men ibland kan man undra vem det är som är äldst 😉 Han kan ju vara ganska så barnslig emellanåt haha!

    sv: Tack så mycket för dina ord ❤ Jag ska också försöka tänka som så att hälsan alltid går först. Kan vara svårt at försöka banka in det i sin egen skalle men ska verkligen försöka. Ska fundera på vad jag skulle vilja syssla med i framtiden och göra saker som jag mår bra av helt enkelt. Som du säger så är livet skit ibland och ibland är det fint 🙂

    Kramar till dig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s