Insamlingen del. 2 (vad händer nu?)

Hej,

Idag kom jag fram till att det bästa just nu (för resterande pengar) är att köpa mat som ges direkt till familjerna. Detta för att jag vill att så många familjer som möjligt ska få hjälp av resterande pengar. Mat är också något som alltid kommer att behövas och om familjerna slipper tänka på mat i några månader, kan energi och pengar läggas på annat. Samtidigt, en familj som är mätt har också energi att kunna prestera bättre. Barnen kan prestera bättre i skolan, föräldrarna kan kanske prestera bättre på jobbet och i sin tur så är ändå mat en investering – även om det i slutändan kommer att ta slut.

Jag har dock tänkt på om mat verkligen är det bästa att spendera pengarna på, för även om det är bra att ge mat, så finns det alternativ som mer kan fungera som en investering, exempelvis tvålingredienser för att göra tvål och sälja vidare. Men, ska jag kunna spendera pengarna på det sättet behöver jag lära känna familjerna så pass bra att jag kan förstå deras behov ordentligt. De flesta familjer kan i princip ingen engelska alls, och då behöver jag alltså kunna swahili – vilket jag inte kan ordentligt. Det är därmed ett projekt som behöver mer tid än två veckor för att kunna fungera bra. Jag kan till viss mån få hjälp av någon med att kommunicera med familjerna. Men, den enda jag känner är ju också knuten till barnhemmet – och om det var krångligt att fixa gasflaskor och spisar till tre mammor, så är ett större projekt ännu mer komplicerat. Jag har heller inte de kontakter som krävs här för att få samma hjälp som den personen på barnhemmet kan ge. Samtidigt så är alla familjers behov olika, och köper jag tjugo olika varor så är det svårt för mig att fokusera på att få ner priset och i sin tur förhindrar att kunna hjälpa så många som möjligt.

Då jag kommer att kunna köpa mycket mat bestämde jag mig för att prata med ägaren. Projektet är liksom för stort för att smussla med det. Får en familj supermycket mat så kommer ägaren få reda på det på ett eller annat sätt (samt veta vem som hjälper mig). Men för att göra det lättare för mig har jag sagt att en organisation skänker pengar via mig för att ge mat till familjer till barnhemmet. Om det blir några andra problem så kan min pappa typ låtsas att han är en del av organisationen.

….haha, åh gud, min pappa får vara beredd på det mesta när han åker ner hit (*hoppas du är bra på teater pappa*).

Så, i alla fall,  beslutet blir alltså, jag spenderar ungefär 1 200 000sh (runt 5570 SEK) på mat till familjerna inkl. lite mat till barnhemmet. Resterande pengar spenderar jag på saker till barnhemmet, typ böcker, pennor, leksaker och liknande. Jag har inga problem med att skänka saker direkt till hemmet, hemmet fungerar så pass bra för att det ska ge någonting. Det är bara att jag inte känner att jag kan lämna pengar direkt till ägaren.

Tänkte avsluta inlägget med en fin sak! Jag har redan pratat med ägaren (men inte sagt hur mycket pengar jag kan köpa mat för) och när jag gjorde det så måste min medhjälpare ha hört litegrann, för när jag går tillbaka till klassrummet, kollar min mobil så har jag fått ett sms (från min medhjälpare såklart):

“I am happy for you. You R smart.”

:))))))

Pusshej!

Tina

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s