Hur man friar till en kille! eller tjej! eller vad som! (en tutorial)

Hej!

Ifall någon har missat det har jag en ring på mitt finger!!!!!

*woop woop*

12282790_10156218926395621_2049203556_n

Eftersom jag tog tag i det hela, det vill säga var den som frågade, tänkte jag ge er en liten “tutorial”. Hur man friar till en kille alltså. Eller till en tjej. Eller till vad som.

Kan alltså appliceras på flera situationer med lite kreativitet.

Okej, då kör vi.

1. Hitta någon:
Detta är ett första – och ett viktigt steg. För att förlova sig med någon måste man också hitta någon. Har inte så mycket att tipsa om. Jag kanske har haft tur som har hittat Jacob (och tvärtom)!

Men, ok, om jag ska ge något tips så dejtade jag en gång en  person som tyckte mer om sitt proteinpulver än mig.

Det funkade inte.

Sedan är det, eh, bra att hitta någon som orkar med dig en längre tid. Alltså inte någon som tycker du är en “skön och snygg person” i 20 minuters intervaller utan verkligen orkar med dig varje dag.

…även om du har en PMS från helvetet och det känns som att det är väldigt nära till att livet (eller du) blir som en scen ur exorcisten.

Screen Shot 2015-11-19 at 21.08.58

…eller en sån här dag, när precis allt är precis som det.  En scen ur exorcisten alltså.

Screen Shot 2015-11-19 at 21.09.14

…eller bara en dag när ingenting är som en scen ur exorcisten men du tvingar din kille att gå på Disneyland  samtidigt som du vägrar att ta av dig dina “mimmi-pigg-öron” (inte. för. en. sekund).

Screen Shot 2015-11-19 at 21.23.31

Eller en sån dag när du är precis allt det där – på samma gång.

Ur0S3a

*tihi*

Så…ja, eh, tolerant. Hitta någon som är tolerant. Det var allt.

2. Bestämmer sig.
Det här händer ganska naturligt. För mig så var det som en känsla i magen att nuuu vill jag göra det här. Dock kan det ju vara superbra att typ tänka över det, några gånger, så att man verkligen vet att man vill förlova sig med sin partner och inte att man är, jag vet inte, dålig i magen i stället! Så himla jobbigt!

Hatar när man tror man vill fria, gör det, men egentligen ville man bara gå på toa!

Hände dock inte mig, men fortfarande – ett tips.

3. Googla “hur man friar till en kille”:
Är man tjej och vill fria till sin kille finns det inte så mycket information där ute eftersom det traditionellt sker tvärtom. Så jag gjorde det jag alltid gör när jag inte vet vad jag ska göra. Jag googlade.

4. Få panik.
…och fick panik. För antagligen så finns det inte bara ett sätt att fria till en kille på. Det finns FLERA??!!

1892

Här är dock några exempel jag garanterat valde bort:

Screen Shot 2015-11-19 at 20.05.54…eh…inte så rädd att Jacob skulle äta upp frieriet. Snarare var jag rädd att jag skulle göra det. Tre timmar innan det ens skulle börja.
Screen Shot 2015-11-19 at 20.05.59

Känner bara, nä, jag vill inte ha en kniv i handen när jag ska fria till någon. Inte för jag tror det kan ske något dramatiskt men vill allmänt inte stå inför det mest nervösaste frågan i mitt liv med en kniv i handen. Det var allt.

Screen Shot 2015-11-19 at 20.06.04

På ett sätt, kul! Men allt jag kan tänka på är att det närmsta jag kommit till en extremsport är att dyka och sist jag dök var jag var jag så nervös att jag seriöst trodde att jag skulle skita på mig.

Varje. Gång.

…och jag ville verkligen bara minnas den stunden som “vi förlovade oss” istället för “vi förlovade oss OCH jag bajsade på mig”. Visst kan det gå MEN föredrar det första alternativet.

Skitsamma, vi går vidare.

5. Leta “manliga armband” online:
Som sagt. Jag fick panik.  En  sådan panik att jag la ner förlovningsplanerna i typ en vecka och letade manliga armband online som kunde graveras. Typ som en förlovning – fast ändå inte!

Screen Shot 2015-09-27 at 19.28.53

Men även om att “googla manliga armband” är mycket mer tacksamt än att googla “hur man friar till en kille”…

(finns antagligen bara två val för killar, tjocka silverkedjor eller läder)

…beslöt jag mig för att göra det ändå.

6. Välj plats:
Jag gjorde det spontant utan någon som helst planering (förutom en tanke i huvudet att jag ska göra det, cirka femtio gånger om dagen). Därmed blev val av ställe helt spontant men i efterhand var det ju perfekt.

I augusti var Jag och Jacob i Fuengirola, Spanien, ett brittiskt charter-paradis. Vi såg kanske två svenskar på hela resan. Ingen förstod svenska och ingen förstod heller vad som hände överhuvudtaget.

Screen Shot 2015-11-19 at 21.27.56

…vilket var helt genialiskt. Om allt gick åt helvete skulle ingen förstå eller veta om det. Jag kunde lika gärna ha frågat Jacob om pengar till glass (och han sa nej, därmed så grina jag, typ).

Såå….*tips*

Heh.

7. Ta ett djupt andetag…

tumblr_m0c970t8KR1rqfhi2o1_500

…och BARA SÄG DET!

“SKAVIFÖRLOVAOSSJACOB???!!!”

Jag använde mig av taktiken att säga det så fort som möjligt, så om Jacob sa nej så kunde jag bara säga:

“eh, vadå ska vi inte äta glass efter maten? Eller tror du att jag sa något annat för om jag minns det rätt så sa jag precis “SKAVIÄTAGLASSJACOB???!!”. 

*smart*

Vi går vidare.

8. Välja ring!
Har du kommit till det här steget så är du snart klar. Välja ring kan dock vara svårt. Du vill hitta en ring som du ändå ska ha på dig ett tag. Speciellt om du inte planerar att gifta dig på superlänge…eller kanske inte alls. Just nu prioriterar jag och Jacob garanterat en thailandsresa framför ett bröllop. Vi kommer nog att prioritera det ganska länge framöver.

Hur som helst, det jag vill komma fram till är att det kanske är den enda ringen du har på ditt ringfinger (under en lång tid) så det är viktigt att man trivs med den.

…ett tips är därmed att välja  en ring som verkligen känns som du. Typ som jag gjorde. Efter att ha letat på stan (och på internet), hittade jag tillslut en ring som bara var jag. Gjord på titan med största diamanten jag hade råd med just då.

Det vill säga, 0.005 karat.

Den var jag helt enkelt.

12048677_10156070143355621_779549209_n

(suddig bild – men jag tror att ni förstår konceptet)

9. Vänta på posten (om du nu köpt ringen på internet, obvi!):
…okej, vänta på posten sker liksom av sig själv men nyckeln är väl att försöka hålla sig från att inte berätta om det innan man får.

Eftersom jag är superbra på att hålla hemlisar som inkluderar roliga saker så…höll jag mig endast till mamma och Malin PRECIS som jag och Jacob hade kommit fram till.

Förutom den lilla detaljen att jag…eh…inte…gjorde…det.

Först så var jag ju tvungen att säga till Sofia, hon bor ju i Melbourne och en gång i tiden så var vi med varandra varje dag! Går inte en dag utan att jag saknar henne. Hon var helt enkelt tvungen att få veta. Jag hade inget val.

Sedan pratade jag med Lina i telefon och för en gång skull så kunde vi prata i telefon i mer än tio minuter utan att “Lina junior” (det vill säga Ronja) ville ha Linas uppmärksamhet. Jag var helt enkelt TVUNGEN att berätta för Lina då.

Sedan var jag på fika hos mina gamla korridorkompisar. Och jag vet inte, man måste ju säga det då, eller??!!! ELLER??!!

Sedan kanske jag berättade det för Josse. Men hon hälsade på mig och hade åkt ända upp till Umeå från Örebro så jag var TVUNGEN helt enkelt.

Så…eh…det var det. Inga fler visste, tror jag. Kanske har jag råkat nämnt det till någon busschaufför eller frisör eller så. Kanske i förbifarten när jag råkade stöta ihop med någon på stan.  Men det är sånt som händer. Kan inte hålla koll på alla gånger jag har berättat att jag och Jacob ska förlova oss fastän jag inte ska. Herregud.

Jacob han höll dock vad han lovade. Precis som alltid. Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Jag och Jacob är ju liksom som Yin och Yang.  Jag startar brandvarnaren han stänger av den. Jacob kan hålla hemlisar och jag gör…inte det.

Vi kompletterar varann helt enkelt.

10. Sätt på dig ringen:
Nu kanske ni trodde att allt var klart men grejen är att nej, det är inte över än.

Min mamma undrade om jag och Jacob skulle göra något “speciellt” när vi skulle växla ringar men jag känner bara, nej, jag har inte tid. Mitt tips är därför att helt enkelt bara göra det. Låt det gå fort. Innan din partner ångrar sig. När Jacob hade hämtat ut våra ringar så ryckte jag bokstavligen paketet ur Jacobs hand, rev upp presentpappret och tvingade på mig och Jacob ringen.

Man behöver inte fira med en dyr middag eller planera något annat romantiskt. Det tar ju bara tid! Själv “twerkade” och bara runt lägenheten samtidigt som jag ropade:

*twerk twerk* “Nu kan du inte ångra dig älskling!  *twerk twerk*

Det räcker,  jag lovar.

(Kräver ingen planering heller. Bara att köra på.)

giphy-2

…klart!

Jacob hälsar förresten. Han informerar att han inte ångrar sig alls och att han ser fram emot att leva med mig varje dag!

Eller, han hälsar inte. Han är upptagen med att spela tv-spel. Men hade han inte vart det så hade han sagt det.  Typ helt säker på det.

Pusshej!

Tina

5 thoughts on “Hur man friar till en kille! eller tjej! eller vad som! (en tutorial)

  1. Åh typ SÅ romantiskt ändå! Mitt tjateri sträcker sig till… länkar på fina ringar… ganska ofta… typ nästan dagligen… tex innan vi ens blev ihop printade jag en sida om diamanter och hängde upp vid hans skrivbord på jobbet… det var fyra och ett halvt år sedan. Ditt sätt verkar effektivare.

  2. Så himla bra guide! Jag har typ dagligen känslan att jag vill fria och sedan gifta mig OMEDELBART med min fantastiska karl, men jag ska försöka vänta tills vi drar till seattle 2017. Vi får.se.hur.det.går. Svårt nu när jag fått en helt komplett steg-för-steg-lista av dig…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s