TINA TESTAR: HYRBIL!!!!

Okej. Så jag och Jacob bestämde oss för att hyra en bil en dag. Ni vet en sån ett-dygn för-ENDAST-229-kronor-bil.

Först vill jag bara poängtera att det FAKTISKT blir 309 kronor med självriskreducering. Vilket man vill ha. För ja, man har ju inte repat tre bilar på ett år (2008) av ren otur om man säger så;)))))))))

Anywho.

Vanligtvis brukar Jacob boka men för någon vecka sedan så sökte jag på 229-kronors-bilar på internet och insåg att det bara fanns en kvar den dagen vi skulle hyra bil. Så – som vilken person som helst bokade jag bilen PÅ EN GÅNG. Skickade sms till Jacob och var supernöjd med mig själv.

Tills igår. När jag insåg att JAG bokade bilen och att därmed JAG måste köra den.

Nu är jag hur som helst hemma efter detta “äventyret”. Låt mig därmed beskriva dagen för er:

09:57: Jag och Jacob står i kassan på Statoil. Eller vad man nuförtiden kallar “Circle K”.

09:58: Vi kommer fram till kassan för att få nycklarna till bilen. Jag frågar snabbt “eh…är det den som har bokat bilen som måste köra den eller…ehh…”. Kassören svarar “ja”.

Jag dör lite inombords.

Chrissy-Teigen-Golden-Globes-Cry-Face-GIF-Pictures.gif

“….okiii den som bokar får köra då, då säger vi så då……helt oookkkk….”

10:01: Jag går in i bilen. Precis när jag ska starta bilen säger Jacob att vi ska göra en “säkerhetskoll” på bilen. Jag frågar vad “säkerhetskoll” är och Jacob säger typ “amen…du vet säkerhetskoll, sånt man gör?!” och jag bah:

What-Excuse-me-Say-what-GIF.gif

10:02: Eftersom jag inte är “helt hundra” på vad en säkerhetskoll är får jag order från Jacob att testa olika lampor. Helljus, halvljus, trekvartljus. DET FINNS JU MASSA LJUS TILL OCH MED BROMSLJUS????!!!!!!!!! HUR SKA JAG KUNNA HÅLLA KOLL PÅ ALLA LJUS JACOB!!!!!!!!!!

giphy-3.gif

Jag medan jag försöker fly från ALLA JÄVLA LJUS man antagligen måste testa innan man kör en hyrbil från Circle K. (!!!)

10:02: Jacob säger åt mig att testa bromsljusen. Gör det. Inget händer.

10:03: Jacob kollar in i bilen och säger “…du har ju tryckt på kopplingen hela tiden…bromsen är ju i…MITTEN!!!!!!”

10:04: Dör lite inombords igen. Vill grina. Gör inte det. Istället säger jag något i stilen “…MEN HUR SKA JAG KUNNA PRECIS ALLT JACOB??????!!!!! DET ÄR JU SÅ MÅNGA LJUS ATT HÅLLA KOLL PÅ!!!!” och Jacob bah; “alltså ja, du ska ju köra en bil så lika bra att du kan……det där”.

Dwight-Schrute-Thats-Very-True.gif

Kan verkligen inte tjafsa med Jacob om det där. Han hade rätt.  

10:06: Säkerhetskoll KLAR! Wiho, nu ut på vägarna!

10:10:  Bromsar lätt. Inte för det behövdes direkt men ville bara dubbelkolla. Ni vet som NORMALA människor gör när dom hyr bil från Circle K (har INGENTING att göra med att jag trodde kopplingen var bromsen – och tvärtom……INGENTING).

10:30-11.30: Minns ej. Har förträngt.

11:32: Rödljus! Älskar rödljus. Vet att rödljus inte är så populärt men seriöst. Det är ju enda gången jag vet med säkerhet att jag inte kan vara ansvarig för en bilolycka.  Händer något med bilen är det i alla fall inte mitt fel!!!!

(reds.anm: då jag står still)

Responsibility-GIF.gif

…ansvar kommer inte ikapp än om man står helt still vid ett rödljus om man säger så;)))))…

11:35: Grönt. FML. Fortsätter köra någonstans. Biltema? Lägenheten? Rusta? Minns ej. Alla hjärnceller gick åt till att vara en ansvarsfull bilförare.

200.gif

Ansvar vs. mig vid grönt ljus 

11:45-12:45: Lunchpaus! Minns detta för jag älskar mat. Och jag körde inte bil. Så. Ja.

12:45-14:00: Minns ej. Men tror jag parkerade några gånger? Körde runt? Antar det i alla fall.

16:50: LÄMNAR IN BILEN!!!!!!!!!!!!! ÄNTLIGEN FRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3296133if6hw5qykh.gif

Pjuh. Det var en lååååååååång dag.

Om någon undrade körde vi typ så långt som 26 kronor räcker till bensin. Kändes mycket längre. Men kan vart att jag mestadels körde 20 km/h.

*toodles*

Pusshej!

Tinis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s