Saker jag har lärt mig om makaroner:

Hej,

Jag har lärt mig några viktiga saker om makaroner i helgen. Känner att det är viktigt att jag berättar om det.

1. Balansera inte en burk med jalapeños och två paket makaroner med en hand samtidigt som du försöker roffa åt dig tacomix för 1 kr styck:

…sååååå….ska försöka förklara detta snabbt. Jag var i gången där det fanns makaroner på ICA Maxi. Var extra pris på två så självklart tog jag två stycken (vem skulle inte gjort det?!). Sedan vände jag mig om och såg att det också fanns jalapeños i samma gång, vilket jag behövde, så jag la på det också i famnen. Inga konstigheter.

Precis när jag skulle gå till Jacob och vagnen såg jag något i ögonvrån. Nämligen att tacomix kostade…

…1 krona styck!!!!

you-find-shopping-target-pure-bliss

*woop woop*

Kanske här skulle jag ha tänkt över situationen och kommit fram till att;“ja, jag har ju händerna fulla, kanske ska jag tillbaka till vagnen först” men nej, det gjorde jag inte. Jag kunde ju inte riskera att tacomixen skulle ta slut och gången jag befann mig i började fyllas på med andra människor. Plus min spontana analys var att dessa människor är inte var vilka som helst, det är var ju säkert också taco-personer. Personer som skulle roffa åt sig 10 stycken tacomix om dom bara kunde, minst.  Jag var ju tvungen att ha den där tacomixen, tvungen. Inget kunde stoppa mig. Inte makaroner. Inte logik. Ingenting.

…så…jag ställde mig på tå för att nå den tacomix som var kvar,  medan jag höll fast paketen med makaroner i famnen. Sträckte mig efter tacomixen, höll ett hårdare tag om paketen med makaronerna…och…helt…plötsligt…var det som om himlen öppnande sig.

Jag var väderguden. Himlen var ett paket med makaroner. Makaroner var det som föll ut. Det var makaroner överallt om man säger så ;))))

giphy-4.gif

2. Hur jag reagerar när jag spiller 1 kg makaroner (ej diskret):

Om jag vände på paketet lite diskret? Svar: nej. Om jag gick till närmsta medarbetare för att få hjälp och lite snyggt berätta att “det är makaroner i hela gången”. Svar: nej.

Istället var min första reaktion att säkerhetsställa att det inte var mitt fel (genom att säga “DEEEET HÄÄÄR VAR INTE MITT FEL, JAG LOVAR!”). Sedan säkerhetsställa för Jacob att jag inte gjort något dumt (genom att säga; “JAG HAR INTE GJORT NÅGOT ÄLSKLING, LOVAR, BLEV BARA SÅHÄR!!!”). När mer och mer människor kom till gången (och började gå på ett kg makaroner, var svårt att undvika) började jag också säga förlåt till alla (genom att säga; “ddeeet var inte mitt fel men förlåt, deeet var jaaaagggggg men ändååå inteee jag”).

…nu när jag tänker efter kanske jag också sa något i stil med “JAHA…hit kommer man ju inte återvända på ett tag….hehehehehehe”. Men minns inte allt. Det var kaotiskt. Och knastrigt…VÄLDIGT..knastrigt.

Hur som helst. Tillslut hjälpte Jacob mig att hitta någon som jobbade på Ica Maxi. Förklarade för närmsta personal att paketet bara öppnade sig av sig själv och det absolut, absolut, absolut inte var mitt fel. Han sa; “vänd på paketet” och jag sa; “mmmeen…ddå…kkommer det ju rinna…mmmer…” och han såg mig ögonen, såg på golvet i gången, såg mig i ögonen igen och sa; “…jag tror det är försent ändå…”.

Jag vände på paketet. Massor av makaroner forsade ner. Gick till vagnen. Lämnade gången.

3. Dom är JÄTTESNABBA på att ta bort ett kg spillda makaroner på ICA Maxi: 

Alltså supersnabba!!!!! Blev förvånad!!!! Tog tre sekunder och sen kom någon och bah; *SWOOOOOOOOOSHHHH*  med någon form av mopp och sen va typ makaronerna borta.

Om det är någonstans man ska spilla massor av makaroner så är det verkligen på ICA Maxi. Det är verkligen stället att vara på.

…så…*tips*….

4. Det är jättesvårt att sopa bort alla makaroner (som spillt – om det är ett kilo):

Jag svär, jag och Jacob hörde knastrandet av makaroner fram tills vi kom fram till kassan och skulle betala. Sen när vi kom hem hittade vi makaroner i kassarna, i Jacobs väska, i min BH, utanför dörren, på dörrmattan, ni vet, överallt.


HELP ME LORD. Makaroner hamnar verkligen överallt. Speciellt när det rör sig om ett kg. Who knew. Inte jag i alla fall.

Men nu vet jag det – och det känns bra.

Pusshej!

Tinis

One thought on “Saker jag har lärt mig om makaroner:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s