Hur man blir en person som fixar saker!

Hej,

Jag har alltid varit någon som har undvikit att ni vet…..fixa saker. Fixa cykeln. Sätta upp en tavla i hallen. Använda en skruvdragare.

Mest för att det liksom varit jobbigt? Sedan har jag varit sjukt rädd att göra fel. Att allt ska gå åt helvete och värst av all – att något ska bli snett (GAAHHH!!!! *mardröm*).

Hur som helst. Igår cyklade jag till träningen (Actionrun om en månad *tihi*) och jag cyklade på ett gupp. Ett sådant gupp som, i samma sekund man kör över det, får en att tänka “ÅH NEJ NU RYKER KEDJAN” och två sekunder senare ryker kedjan och då tänker man “JAHA NU RÖK KEDJAN, KUL:D”.  Sedan försöker man fixa kedjan suuuuuuupersnaaabbt men egentligen gör man det bara värre för guppet var inget vanligt gupp. Nej, det var liksom “guppet med stort G” och nu gör man allt fucking värre och händerna är helt SVARTA AV OLJA OCH GAAAAHHHHHHHHH HATTTARRR MITTTT LIVVVVVVVVVVVVVVV. Amen ni vet. Normala saker.

Men denna gång var något annorlunda. I alla fall lite. Jag svor för mig själv och så (standard) men jag insåg också att jag måste lära mig att fixa sånt här själv. Kanske fick Jacob instruera mig lite i början. Kanske skulle jag inte fixa det idag. Men jag skulle fixa det själv. Jag skulle reda ut kedjan som var “lite fucked” efter “guppet med stort G” och jag skulle spänna kedjan. JAG SKULLE SPÄNNA KEDJAN!!! Det vill säga skruva på cykeln. Liksom skruva isär den. Det skulle jag göra.

Vi spolar fram bandet en dag. Om jag har gjort det?

….jaaaaaaaa!!!! 😀

https://www.instagram.com/p/BRtSM_2lERe/?taken-by=tinisinsta

Exklusiv bild publicerad på min Instagram. 

Men inte bara det. Jag har insett saker. Som jag tänkte dela med mig utav. Till er.

  • Det tar verkligen inte lång tid att reda ut samt spänna kedjan på en cykeln. Typ mindre än ett RHOBH-avsnitt (Real Housewives of Beverly Hills). Typ som ett Paradise Hotel avsnitt inklusive reklam. Och jag känner bah; visst jag gillar PH 2017 men jag gillar också att ha en fungerade cykel. Jag är ju faktiskt 28.7 år (för nära 29 år för att bara vara 28.5 år) vilket innebär att jag har lärt mig att prioritera rätt (ibland).
  • Det är inte så jobbigt att skruva isär saker. Man kan alltid skruva ihop dom igen. Det är precis som att skruva isär något – fast tvärtom. Jag vet det är helt sjukt. Man bah; WHATTTT?!
  • Det finns en anledning till varför Jacobs skruvsats ska vara i ordning. Under varje skruv finns det nämligen en beskrivning så att man ska kunna välja rätt skruv – snabbt. Nu gick det superlångsamt eftersom någon (jag), några månader tidigare, hade lagt allting huller om buller. Aja. Nu vet jag att det finns en ordning! Som ska följas! Smart!
  • Man blir smutsig om händerna. Jättesmutsig. Men det går bort med diskmedel. Och det som inte går bort på en gång går ju liksom bort…en dag. Man får ju vara tålmodig.

…hmm…tror det var det va. Nej just det! Tro på er själva! Fixa en cykel! Borra ihop en hylla. Sätt upp en tavla! Var dig själv! Tatuera din killes namn i pannan! Det blir jättebra! Allt ordnar sig!

Pusshej!

Tinis

 

 

 

.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s