Hur man hyser agg på något i FLERA ÅR (en hälsosam guide för ett hälsosamt beteende)

Den 13:e maj 2017:

Jacob: …jag tänkte köpa ett fodral till min Playstation Vita*

Jag: mmm….

Jacob: men billigt….som den där ka….mera….väskan.

Jag: kameravä….vadå?

Jacob (*inser att han har gjort ett stort misstag*): öh….kameraväskan….jag köpte………..för något år sedan……………

Jag: …just det…..kameraväskan….nu…..minns….jag…..

Jacob: ….meeeeeen jag trooooddeeee duuuuu haaaadee kommiiiitttt ööööövveeer deeeet häääär….

Jag: Nej!!! Självklart har jag inte det!!!

Jacob: ….

Jag: …..meeeen det fanns så mycket plats i den! Den var så praktisk! Hur kan jag ha glömt detta?! Hur kan jag ha kommit över detta? Hur kan jag ha gjort det?!

Året var 2014.

Sommaren hade kommit till Umeå. Jag och Jacob hade, några månader tidigare, köpt en systemkamera gemensamt och till den ingick en kameraväska. Visst den var lite stor men typ ALLT fick plats. Kameran. Pengar. Pass. Ipren. Snacks. ALLT. Jag älskade den kameraväskan. Mer än allt annat i hela världen.

Screen Shot 2017-05-14 at 18.35.42

Ett kollage jag har gjort för att visa hur mycket som fick plats i den bästa kameraväskan i hela världen. 

Jacob tänkte själv (dvs. utan att konsultera med mig) att vi ändå kanske skulle ha en mindre väska? Den där kameraväskan där precis allt i världen fick plats och som var helt genial kanske var liiiiiiiiiiiiiteeee för stor. Så han köpte en ny. På Ebay. Jättebilligt. Samtidigt spelade han en del frisbeegolf och tänkte att han typ kunde använda den stora kameraväskan till hans frisbees (självklart kunde han det, det var ju den bästa väskan i hela världen och allt fick plats, även frisbees).

Hur som helst. Kontentan av detta. Kameraväskan han köpte på Ebay gick sönder på typ en dag och när jag frågade var den gamla väskan var så visste han inte. Den var borta. Och allt som fanns kvar var en kameraväska som sög. Och den väskan som var den bästa i hela världen var borta åhhhhhhhhhhhhhhhh…………..guuuudddddd…..

Låt oss säga såhär. Jag trodde att jag hade kommit över det. Men det har jag inte. Men det helt fantastiska med att vara ihop så länge som jag och Jacob har varit är att man kan hysa agg mot något i flera år latent och sedan bara ta upp det år efter år efter år efter år! Det tar aldrig slut! Helt underbart!

Troligtvis kommer jag att glömma händelsen med kameraväskan (dvs. kameraväskan-gate) snart . Kanske till och med om 10 minuter. Vem vet.

…men om några år så kommer vi att prata om kameraväskor igen och då är vi igång. Precis som idag.

År 2027:

Min hypotetiska avkomma (*hittar en kameraväska gömd långt inne i garderoben för Jacob vågar inte ha kameraväskor framme sedan den 13:e maj 2017):  …pappa….vad är det här? Vad är det här för något?

Jacob (*viskar*): eh….ja…..det är en..kameraväska…

Min hypotetiska avkomma: ...EN…KAMERAVÄSKA PAPPA?! Vad är det?

Jacob: schhhhhh…….eh……mamma kan ju höra älskling….och vi bor ju kvar i vår trea i Ladugårdsängen fortfarande för vi orkar inte flytta på oss så hon hör ju superlätt….och ja…

Jag (kommer in i rummet): …vad pratar ni om?

Jacob: ….ingenting älskling! ingenting!

Min hypotetiska avkomma (*kan ej vara diskret precis som mig*): ….VI HAR HITTAT EN KAMERAVÄSKA MAMMA! Kolla här! Vad är det för något?! Vad är en kameraväska för något?!

Jacob: …

Jag: just det….kameraväskan….från….Ebay…………nu minns jag…jag som glömt bort men nu minns jag……igen…………….

Jacob: …

giphy-7.gif

Tihi. Hejdå.

/Tinis

 

*Playstation Vita: något *GaMeBoy-AKtIGt* som (enligt Jacob) floppade rejält i samma sekund som den släpptes och Jacob har antagligen haft det i förrådet i flera år och nu har han tagit upp det från förrådet och undrar varför han inte använt det tidigare. Jag undrar det också eftersom jag älskar den!!! Aldrig mer tråkiga flygresor!!! Aldrig mer tråkigt någonsin!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s