“Semester-dilemman” – del. 1

Nu har jag och Jacob semester tillsammans. Vilket innebär att…

…vi är tillsammans….

…varje minut…

…varje sekund…

….varje ögonblick….

Jag säger inte att vi tröttnar på varann. Jag säger bara att det finns en CHANS att man KANSKE tjafsar om saker man annars inte skulle. Eller om man vill vara diplomatisk; “vi har haft några dilemman”.

Exempel på dilemman vi har haft:

1. Hur man plockar undan efter sig.

Jacob är mer typen som plockar undan efter sig PÅ EN GÅNG. Det vill säga han lägger tillbaka saker och ting exakt där dom hör hemma, liksom genast.

(JAG VET, HELT SJUKT???!!!)

…och jag är mer…jag är mer…en sån person som som liksom plockar undan…lite i taget.

Exempelvis, om jag ska plocka undan mina hörlurar från gästrummet till lådan i vardagsrummet så kanske jag först lägger hörlurarna på skrivbordet i gästrummet, sedan på sängen i gästrummet, sedan på köksbänken, sedan på köksbordet och TILLSLUT i lådan i vardagsrummet. En process som ibland kanske tar fem minuter, ibland 15 minuter och ibland tar det kanske, jag vet inte, en hel dag.

Och annars så är detta inte ett problem för när vi jobbar så ses vi liksom inte hela tiden och då har jag hunnit med min “plocka-undan-efter-mig-process” tills han kommer hem. Men nu är han liksom hemma hela tiden när jag är hemma och då ser han varenda steg jag tar och inser att det tar jättelång tid att städa undan mina hörlurar från vardagsrumsbordet.

Så. Istället för att umgås och gulla med varandra så säger Jacob saker som “du skjuter ju upp problemen när du gör såhär älskling” och jag säger saker som “DU KAN VA ETT PROBLEM!!!”. Amen ni vet saker som skapar riktigt bra stämning hemma. Sådana saker säger vi till varann. Istället.

2. Hur man böjer orden “bära” och “skära”.

Jag säger typ alltid “bärde” eller “skärde” i talspråk medan Jacob är mer en sån som liksom vill va grammatisk korrekt (EH, TRÅKIGT!!!!!! USCH!!!!!) och eftersom vi ska ha ett barn så har denna diskussion hettats till på semestern.

Jacob vill liksom, jag vet inte, ge vårt barn bra möjligheter att kunna korrekt svenska och jag är mer sån som tänker; *Ok I wIll LeArN mY BabY HoW tO FuCk ThE SyStEM*. Amen ni vet normala saker man vill lära sitt barn!!!! Som alla andra gör!!!!

Under ett ögonblick försökte jag använda bloggen som argument och bah; “FUCK THE SYSTEM KOLLA MIN BLOGG DEN GÅR BRA!!!!”.

Sen insåg jag att jag typ går back på min blogg VARJE år sedan jag startade den.

Aja:P

Vårt barn får väl lära sig korrekt svenska då:P:P:P:P

Sedan har Jacob sagt att han mest ska hjälpa honom att lära sig bra svenska när han ändå går i skolan så liksom jag kan köpa det. Jag köper det. Det är ju rimligt. Om jag ska vara ärlig.

3. Vilka typer av kläder vi ska köpa till vårt barn. 

När jag och Jacob åkte på en roadtrip till Västkusten och Ullared för att köpa kläder till vårt barn så hade jag inte en tanke på att vi skulle stå och tjafsa om typ kläder?

Visst vi kan typ komma överens om vilka plagg vi vill köpa men det är mer att Jacob liksom vill ha fräscha kläder och jag vill som, jag vet inte, åka till en lagerlokal i Göteborg med vattenskador och köpa fuktiga kläder för 5 kr/st. Det är ju “sån jag är”.

Och om det är något som är så himla irriterande så är det att åka till en lagerlokal i Göteborg med vattenskador och fuktiga bebiskläder och samtidigt ha någon stående bredvid sig som säger saker som; “ohhh…här var det fuktigt…” eller “….älskling..den här bodyn du köpte för fem kronor är ju typ blöt?!” och “…hälften av all elektronik härinne är ju stöldmärkt”.

Förstår ni vad jag menar? Negativ energi!!! Vem vill ha negativ energi när man handlar bebiskläder för fem kronor styck i en vattenskadad lagerlokal??!! Ingen!!!

Om man ej dock vill dömas för häleri så rekommenderar jag att ta med Jacob på loppis för han är jätteduktig på att se när grejer som säljs är stulet. Exempelvis så kan han säga saker som “…ohhh… den här datorn har ju ett klistermärke där det står att den tillhör Göteborgs kommun”. Amen, ni vet! Bra saker! Om man inte vill bli dömd för häleri alltså. Rekommenderar verkligen Jacob då.

(men om man vill ha positiv energi i en vattenskadad lagerlokal i Göteborg, då rekommenderar jag honom INTE.)

Iaf. Jag tänkte avsluta med några bilder från vår semester men har ju som vanligt inte tagit några.

…så…här är en bild på mig i mitt bästa gravidplagg som jag köpt på Myrorna för 45 kronor (OBS – ej stöldmärkt!).

Älskar den för den får min bebis att se ut som en badboll. Och alla älskar ju badbollar! Speciellt på sommaren!

Jag och min bebis:

img_6663

Referensbild på badboll:

large-pvc-beach-ball-blue-white--6537-45--hd

Jag vet att man inte ska jämföra bebisar med badbollar men jag känner ändå att min bebis är MYCKET finare än en badboll från Statoil. Jag känner verkligen det.

Pusshej ❤

Tinis

 

One thought on ““Semester-dilemman” – del. 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s