Flytta på ett sovande barn; ett drama i flera delar (DET HÄR SKOJAR MAN FAN INTE BORT)

*ny dag*

*nya tag*

*okej natt*

*uppgång 04:50*

Jag är en morgonpigg MEN jag måste ändå säga att gå upp innan fem är så omänskligt. Borde vara olagligt. Försökte verkligen förklara det för gullisen. Jag sa; “Det här är inte rimligt!!!”. Och han bah: “eeh jo”. Och jag bah; “dina sovtider blir helt konstiga nu och du kommer somna i vagnen på g till mormor och morfar”

Okej. Kan väl erkänna att jag kanske hade kunnat gått lite tidigare. Typ en timme tidigare om jag inte hade somnat framför Frost (det som är jättebra är att gullisen brukar sätta sig på mitt huvud när jag sovit för länge så jag har alltid koll på var han är) (*sååå smidigt*).

Hur som helst. Jag hade rätt. Han somnade i vagnen även om promenaden dit är superkort.

Och om det är något som fungerar avseende mitt barns sömn så är det dagvilan. 90 minuter på dagen där jag 1. kan sova ikapp 2. förebygga ett mentalt breakdown (gäller mest mig, hehe). Man kan säga att dom här 90 minutrarna är, jag vet inte, min livslina när Jacob jobbar hela helgen. Det är alltså 90 minuter man absolut inte skojar bort. OM MAN SÄGER SÅ.

Så, en förflyttning behövde ske. Förflyttningarnas förflyttning.

Först ringer man hem till sina föräldrar och ber dom reka resespjälsängen.

Sedan går man in i hissen och BER (TYST.) att ens barn inte vaknar av det starka ljuset och jävla plingandet.

Sedan öppnar man dörren försiktigt.

Om ens pappa säger “ska jag tända??!!” titta då argt tillbaka och väs “…absssssoooluuut intteeeee”.

Ta av skor, strumpor och mössa med oerhörd precision.

Lyft upp ditt barn och lååångsamt (gärna lite samtidigt) försök ta av hans jacka.

Gå med lugna steg. Tänk på något *zen*.

Lägg ner barnet i resespjälsängen.

Titta dig omkring i sovrummet och notera att gardinerna inte är fördragna. Försök att behålla lugnet.

Väs något i stil med “gardineerna..ssssstääängaaa…någooon…bebisssss…vakna..”

Be lite.

Gå iväg.

Andas.

Man kanske kan anta att jag ställer lite höga krav på min familj. Men, ärligt, jag tycker inte jag ställer så höga krav.

Bara en hiss som slutar pipa (inga problem???).

Konstant mörker i lägenheten vid ankomst (oavsett ankomsttid).

Gärna optimal sovtemperatur på 21.5 grader celcius.

Till sist; tyst i lägenheten i ca 90 minuter efter läggning.

Mer än så förväntar jag mig inte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s