Hur det är att inte ha sitt barn på förskola innan två år (*ej harmoniskt*) (*ensamt*) (blir ev. stämd av Örebro kommun nu*)

Det är idag exakt 67 dagar kvar till gullisens inskolning på förskolan.

MEN VEM RÄKNAR DET ÄR JU ASLÄTT ATT AKTIVERA EN 1.5-2 ÅRING MED STARKT SOCIALT BEHOV MED NOLL SÖMN???????????

Egentligen så ansökte vi om plats i april men eh, låt oss säga att det ungefär lät såhär:

“HAHAHA hur tänkte ni när ni ansökte om plats i April???? Det är FUCKING fullt. Förskolan bredvid er -FULLT. Förskolan på andra sidan parken – FULLT. ALLT ÄR FULLT FÖRUTOM EN KÄLLARLOKAL I ADOLFSBERG DÄR VI DUMPAR BARN VARS FÖRÄLDRAR HAR NOLL KONSEKVENSTÄNK OCH SKRIVER IN APRIL???!!! HAHAHAAH.”

Jag vet att det låter osannolikt att kommunen skickar ut brev med så många versaler. Men det är helt sant. Lovar.

Iaf. Idag ringde äntligen en pedagog som verkar så gullig och proffsig och bestämde en dag.

“Första dagen brukar bara vara en timme ungefär…barnen brukar bli så trötta“, sa pedagogen (typ) (utan versaler). Och jag svarade; “heheheeh….visst…supertrött…blir han…säkert”.

Jag säger inte att jag hoppades på en 10-timmars bootcamp som introduktion till förskolan MEN om, jag ska vara helt ärlig, om första dagen skulle vara på åtta timmar så klarar han av det. Det är allt jag menar (*Mommy approves*).

Hur som helst, det är nog fler därute som just nu har barn hemma från förskolan pga rådande omständigheter (*pga det som inte får nämnas vi namn i den här bloggen*). Och trots *DeT sOm InTE fÅr nÄmnAs vId nAmn* + att det säkert är bra att vara hemma lång tid med sitt barn innan förskolan, så har det varit tufft av två anledningar.

1. Vi har sovit piss.

Förskolan hade kanske inte hjälpt supermkt. Men kanske lite.

2. Det kan vara ganska ensamt för både dig och ditt barn (om du inte är superaktiv med att skaffa nya vänner) (vilket man inte är pga PISS-sömn)

För det första börjar dom flesta barnen på förskola vid 1.5 års ålder så inga mammakompisar eller pappakompisar kan ses (*kul*).

För det andra har öppna förskolan mest öppet för bebisar upp till 15 månader. Efter den lilla milstolpen så är ens barn endast välkommen på torsdagar och fredagar. Då alla som går är 1. föräldralediga med små och stora barn och 2. föräldrar som arbetar deltid med större barn.

Så, det är lite fullt och ev. oharmoniskt. Och med ett barn som älskar andra stora barn och föräldrar så är man typ eh…..överallt. Och jag vill inte vara den stressade föräldrern som bara springer efter sitt barn men DET ÄR JAG. Och det är mentalt jobbigt + tärande på självförtroendet. Heh.

Jag säger inte att öppna förskolan (i mitt område) är som flugornas herre på torsdagar och fredagar. Jag säger bara att det är lite som eh, mental tortyr. Amen, typ så. Ibland 5% tortyr. Ibland 99%. Men alltid, lite, lite mental tortyr.

Dock är Cirkelgym Mamma på Friskis och Svettis som flugornas herre för bebisar. HELP. ME. LORD.

Okej kmr bli stämd av Friskis och Svettis (*superbra annars*) + öppna förskolan i mitt område (pedagogerna är jättesnälla där!!! Obs!!!) + Örebro kommun (*hejhej bästa handläggarn* *gulligt att du kunde fixa vårt förstahandsval tillslut* *tack till dej*)

*avslutar med harmonisk bild för att kompensera för alla ev. stämningar*

Pusshejdå!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s