Hur man inte ska reagera när ens kille skär sig i fingret (Del 1)

Hittills har jag lärt er hur man gör att bra första intryck och hur man inte åker till Afrika. Den naturliga utvecklingen rent spontant är väl att skriva om hur man hanterar en krissituation. Och vilken tur ni har då!!!! För igår så uppenbarade sig en krissituation:D

Igår hade jag en fika som jag planerat ett tag. Jag bjöd in två utbytesstudenter från Macau till fika + Jacob och några andra kompisar. När Jacob hjälper till med disken så skär han sig på fingret. Rejält. Här är hela förloppet:

18:45: “Aj… jag tror jag skar mig i fingret… fan också!”

18:46: *jag ser att det blöder supermycket* “JA OKEJ, eeh… vad ska jag göra… mmm… plåster, just det plåster… jag har lite plåster, jaha okej nu rinner det ner massa blod i diskon… mmm… VAD FAN SKA JAG GÖRA??!!”

18:47: Får panik och springer in i mitt rum och hämtar plåster

18:48: TILLBAKA! “Jag har plåster älskling”. Jacob svarar med “Jag tror inte det räcker… Tina”.

18:49: Såklart det inte räcker. Alla här ser att det inte räcker. Jacob börjar prata om att åka in till akuten och alla håller med. Känner mig gråtfärdig att min kille ska behöva sitta på akuten och bli sydd i fingret. Men jag ska inte börja gråta! Fokusera nu Tina!

18:50: *fokuserar fokuserar fokuserar*

18:51: Min kompis Carla säger att vi kan prova med plåster i alla fall och plåstrar om såret. Blir jättefint! Och jag har inte gråtit än, wiho!

18:52: Det blöder igenom på direkten.

18:53: Jacob säger “Ja, då måste jag iväg trots allt…”

18:54:

Jag (klarar inte mer): uäääääää

Jacob: Men Tina, börja inte gr…..

Jag: FÖRSENT! uäääääää, jag ssskulle iinte ha gett ddig ddet ddär vvinglaset. Och nnu måste du ssy……allt är mmitt ffel…

19:00: Står fortfarande i köket. Carla försöker plåstra om, Jacob blöder, jag gråter i ett hörn och Sofia försöker förklara att akuten bara är 10 min promenad bort och att Jacob inte kommer dö av två stygn.

19:10-21:00: En av mina korridorskompisar kommer in till köket och jag samlar mig snabbt (att mina närmsta kompisar vet att jag inte kan hantera kriser är lugnt… men typ…inte människor jag precis träffat).  Jacob går till Ålidhems VC och blir omplåstrad! Och ja, det gick bra, han fick inte vänta så länge och läkaren limmade ihop såret. Snyggt bandage också, väldigt fashion.

Screen shot 2014-03-03 at 11.17.30

Notis (1): Haha alltså! Jag undrar vad utbytesstudenterna tänker nästa gång dom blir inbjudna på “fika”. “Well, cookies are always nice but the blood sacrifice and the crying is something we can live without, so no thanx!”

Notis (2): Mitt i alltihop så kom min korridorskompis och skulle låna köket. Jag säger “Joo, eh vänta lite min kille skärde sig på vinglaset” och Jacob inflikar snabbt “Hon menar SKAR, inte skärde”. Jacob har alltså tid att blöda supermycket och tänka på min muntliga grammatik samtidigt. *multitasker*.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s