Vad önskade jag mig i julklapp 1994? NU VET NI!! (BONUS: Vad önskar jag mig nu?)

Hej!

Två månader till julafton (nästan), man kan hitta julmust i affär’n och det är därför dags för mig att presentera:

“Tinas önskelista nu och då – en sammanfattning mellan åren 1994-2004”

tumblr_mhaxk24TkP1rzapx4o1_500

Då kör vi!

1994-1996: Super Nintendo (gärna tillsammans med Lejonkungen-spelet)

Varför ville jag ha det: VARFÖR INTE??!!

giphy

lionking

Om jag fick det?: “Typ”, skulle jag vilja säga. Jag och min bror fick Sega Mega Drive, från: 1988. Jag och min bror blev ju dock sjukt glada. Vi hade ju aldrig haft ett tv-spel förut och detta var det största som hänt oss (hittills). Att spelkonsolen hade samma ålder som mig var inget vi insåg då, utan i efterhand, när vi var i leksaksbutiken och jag hittade nya spel.

Hehe, kan tänka mig att det var lite av en vadslagning om vem av mamma och pappa som fick berätta för mig att: “Öh, du kan nog inte köpa nya spel till den…där… den är lite av en…äldre modell…meeeen hemma har vi ju 35 spel…från 1988.”.

1997: Treasure rocks

Varför jag önskade mig det: Ja, ni ser ju själva. Man la stenar i vatten och dom blev till juveler. Man kunde ju bli rik? Jag tror jag önskade mig det här kanske fyra år i rad och blev lika förvånad varje gång att mina föräldrar inte tog chansen? Det var ju en sjukt bra investering?! Känns som en lätt grej att komma undan skatt också? Man kunde bara säga  “det här är ju bara en leksak” och få ut rena pengar. Det var ju genialiskt.

Om jag fick det?: Nej. Antagligen ville inte mina föräldrar bli rika utan ansträngning. Och sen kanske det inte var riktiga diamanter. Vad vet jag.

1998: Furby

furby

Varför jag önskade mig det: Jo, jag minns när jag såg en Furby för första gången. Jag var med mamma och pappa och kollade i leksaksbutiken i Gallerian i Stockholm. Och… det var en Tamagotchi… fast ett gossedjur! Helt genialt! Man var ju tvungen att ha en. Var bara så.

Om jag fick den? Nej, alltså den kostade liksom 500 kronor. Jag hade en tamagotchi redan (som jag och min bror tröttnade på efter några månader) och mina föräldrar var smarta nog att förstå att det skulle bli samma sak med en Furby.

Och dom hade rätt (igen).

Det var nämligen så att min “supersnälla” kompis i lågstadiet hade en Furby (såklart) och hon var såååå himla “snäll” att jag fick låna Furbyn i en vecka. För 50 öre per dag. Jag betalade självklart (Vad hade jag för val? Ville ju prova hur det var att ta hand om en Furby liksom) men insåg efter en dag att den var sjukt irriterande. DEN KRÄVDE JU FAN LIKA MYCKET TID SOM EN TAMAGOTCHI MEN VAR LIKSOM NÄSTAN LEVANDE?!

Och. Den. Slutade. Aldrig. Låta.

…så nästa dag gick jag till min kompis och lämnade tillbaka den. Och fick betala. 1.50 kr.  I “straffavgift”.

Man var ju inte högst upp på den sociala trappan under låg och mellanstadiet. Hehe

2002-2004: “Asså, ge mig ett presentkort bara”

Varför jag önskade mig det: Ja, som fjortonåring, femtonåring och sextonåring, kan man absolut, absolut, absolut, inte lita på sina föräldrar gällande presenter. Får man fel present kunde man ju lika gärna gå och dö.

tumblr_mn6nphuGmv1ql5yr7o3_250

Hehe, kan inte varit speciellt kul att köpa julklappar till mig då. Till och med när jag önskade mig någon specifikt som en we-tröja 2003 (vi ville alla ha en we-tröja 2003) så kunde jag absolut inte lite på att mina föräldrar kunde köpa rätt färg på tröjan. VEM VET VAD SOM HADE HÄNT DÅ??!! Ingen vet. Men antagligen något hemskt.

Så. Det var den lilla sammanställningen. Nu till vad vi alla väntar på. Vad jag önskar mig i julklapp 2014.

Och årets önskning 2014 är….

*scrolla ned*

 

 

 

 

 

 

*scrolla ned igen*

 

 

 

 

 

*fortsätt scrolla*

 

 

 

 

 

*trumvirvel*

 

 

 

 

 

 

Malariaprofylax:

Malarone-2

Wiho! Bara att hålla tummarna då.

fingers crossed

 

Pusshej!

Tina

 

 

11 thoughts on “Vad önskade jag mig i julklapp 1994? NU VET NI!! (BONUS: Vad önskar jag mig nu?)

 1. Jag är på väg att åka till USA för att jobba som au pair, så kika gärna in på min blogg och följ med på mitt äventyr från början! Är just nu i matchningsprocessen och ska hitta den perfekta familjen 🙂

 2. Åh minnen ❤ Känner igen en del saker som jag själv önskade mig när jag var yngre!

  sv: Det håller jag med dig om. Jag skulle aldrig operera mig. Klart jag kan vara missnöjd med vissa saker på min kropp men detta är jag och det är såhär jag är skapt. Tycker det är charmigt att man kanske inte har den rakaste näsan eller dem plutigaste läpparna. Naturligast är finast tycker jag. Men jag håller med dig om att om det är nån i min närhet som vill göra en förändring så finns jag där och stöttar men kommer ändå att försöka "prata personen till rätta" ifall man inte kan göra nåt annat en operation åt saken 🙂

  Kramar!!

 3. Jag tror jag tittade på en film en gång med en sådan Ferby eller om det var något annat, men de förökade sig och jag tyckte att den filmen var så grymt läskig alltså!

 4. hahaha kommer ihåg furbyn fick den när jag var typ 4. Min mamma kastade den i väggen för den aldrig höll tyst till min förskräckelse haha!
  sv: ja det var underbart 😀 haha ja vi kom ju då på hösten då de flesta börjat skolan igen, var hur skönt som helst 😉

 5. Haha hallå, kostade en furby 500 spänn? Fysjutton vad dyrt!!!
  Var förresten tvungen att leta upp någon gammal önskelista – hittade bara en, från 2008. Då var jag alltså 16. Och önskade mig bland annat en ipod… 🙂

  Du, angående gröten:
  Hahaha. Stay tuned – det kommer mer om gröt 😉 Men försöker sprida ut det lite – annars skulle jag säkert kunna skriva en hel uppsats! (kommer dessutom på massor av bra allt eftersom!!)
  Och idag ska här chiafrön inhandlas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s