Om Tanzania vore ett tv-spel, del. 1

Hej!

Idag har man varit på äventyr. Först åkte jag och Jenny Dala Dala. Vilket alltid är ett äventyr i sig (kommer ett eget inlägg om Dala Dala, känns kul att hypa det först bara).

Målet var att träffa Anna, en svensk tjej som har bott i Tanzania fram och tillbaka i 2-3 år och arbetar bl.a med ett projekt för gatubarn i Arusha.

Och ni vet typ hur det var när man var liten, spelade tv-spel, hade typ kommit till level 5 och trodde man var ganska duktig. Sedan åker man över till en ny kompis, som har samma tv-spel som en själv vilken börjar prata om helt andra världar, bossar och uppdrag.

“Eh…vilken level är du på egentligen?”

“Level 40. Så länge man kommer över level 30 är det inte så svårt!”

Så var det att träffa Anna. Tanzania är ett tv-spel. Jag är på level fem. Och Anna, hon är på level 40. Kanske på level 42. Jag tror definitivt att vara med och förlösa ett barn ute på vischan i Tanzania är över level 40. Så level 42 får det bli.

Jag och Jenny satt som förtrollade när hon berättade hur det var att vara volontär i en by i Tanzania, vara med på förlossningar (föda barn i Tanzania verkar….kul), konstiga händelser, malaria (10 grr), och galna fester i garage. Ja, allt. Mitt i en historia så kunde telefonen ringa och hon säger:

“Sorry…måste verkligen ta det här”

Och hon börjar prata flytande Swahili som det vore det mest naturligaste i världen (efter att ha varit med och förlöst ett barn i en Jeep).

Hehe, låter som jag “fan-girlade” lite. Vilket jag ABSOLUT gjorde. Orkade inte ens hålla inne något så jag tror att jag sa hon var grym…100 ggr…på fyra timmar…kanske. Hoppas hon gillar intensiva människor. Hehe.

Har dock ingen bild då jag var upptagen med att bara lyssna på hennes historier och “leva i nuet”. Jag har dock en bild på maten hon lagade till oss (köttbullar och potatismos) men tallriken var typ halvt uppäten och när jag la upp bilden så kände jag bara “nä, det här går inte”

…så istället får ni tänka er att Tanzania är ett enda stort tv-spel. Jag är på level fem. Och Anna är på level 42.

Hur som helst, ikväll ska jag på en klubb i Arusha. Alla klubbar i stan firar Bob Marley day så ja detta kan ju bli…intressant.

Kanske hamnar jag på level sju efter detta.

Pusshej/Tina

2 thoughts on “Om Tanzania vore ett tv-spel, del. 1

  1. Level 5 på mindre än en vecka är ju jättemycket! Du har ju levlat (tror det heter så) en nivå per dag, hon den andra Anna har ju bara levlat typ en gång varannan-var tredje vecka.
    PS Jag tycker nog att man ska vara tacksam över att ha sluppit behöva förlösa bebisar i jeepar. Jag hade hellre blivit mat åt ett lejon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s