Några saker att vara beredd på innan man går på en lokal klubb i Tanzania (en lista):

Hej!

Hade en “liten breakdown” igår (precis som förra söndagen). Men det är nog nödvändigt för att kunna bearbeta det som händer under veckorna. Under veckorna så går allt i 180 och man hinner inte reflektera alls. Sedan kommer söndagen och det känns som hela världen står stilla.

“Uuuääääääääähhhh……jjjenny….jjag…sser…nnästan…uutt… ssom…bbilden..ppå mmin….tttelef..on….”

“Haha, ja, det gör du…snart”

(gissa vilken bild)

: D

Jaja. Nu är det måndag och saker känns bättre, precis som förra måndagen. Och jag har gjort en lista till er. För det är bara sån jag är!

*varsågoda*

I lördags var jag nämligen ute och dansa på en mer… lokal klubb (som inte består av 90% volontärer).

Och…..omg……det….var….en….upplevelse.

Låt mig därför presentera min lista:

“Några saker man ska vara beredd på när man besöker en lokal klubb i Tanzania”

1. Denna syn när man stiger in i klubben:

IMG_0242
En säkerhetskontroll

*stämningshöjare*

2. Någon kommer att vilja “grinda” med dig (garanterat):
10% av tiden på dansgolvet spenderades att dansa och resten av tiden, ja den  spenderades att avvärja sig från personer som ville “grinda”.

Eftersom mina föräldrar läser den här bloggen som inte vet vad detta är (hoppas jag, annars vet jag inte vad jag gör) så tänkte jag introducera “grinding” med en gif:

anigif_enhanced-29700-1399918271-20

Vill man veta lite mer så finns det också en instruktionsvideo på YouTube:

…inte direkt som en buggtur på finlandsfärjan. Hehe.

Jag tror dock “grinding” inte är en stor grej här då typ…alla..verkligen alla… gör det. Men eh,  man är ju inte direkt bekväm med konceptet överhuvudtaget.

enhanced-1544-1399920399-36 Inte jag när någon vill “grinda” med mig – men kunde vara. (bildkälla)

Eftersom jag absolut, absolut, absolut inte ville “grinda” med någon så provade först med att avlägsna mig från platsen (fungerande inte, det finns alltid någon på dansgolvet som vill grinda. Överallt. Hela tiden). Sedan provade jag med konceptet att säga “sorry, no grinding, plz”  men ordet “grinding” verkar inte finnas här så det enda man får är en förvirrad person som fortfarande försöker grinda med en (jag kallar det “förvirrad grinding”)

…tillslut blev jag så desperat att jag seriöst inte visste vad jag skulle göra. Så jag började dansa som en robot. Och det skapade en sådan chock (antagligen dansar ingen som en robot här) så jag blev lämnad ifred efter fem minuter (eventuellt känd som “robot girl” på stan men fortfarande sjukt värt).

Så, vad har vi lärt oss av detta? Dansa som en robot så slipper ni grinding. Gör det dock inte om du faktiskt är sugen på det. Gör ingenting i så fall. Det händer naturligt ändå (garanterat).

3. Superhög musik:
Ta med öronproppar. Gå inte på en lokal klubb i Tanzania för att “prata ut”.

4. Du kommer att bli fotad:
Var beredd att det kommer fram personer från ingenstans som tar fram kameran och tar typ selfies med dig.

…detta hände dock bara mina kompisar.  Misstänker att detta var på grund av jag dansade som en robot. Två flugor i en smäll!

4. Strömmen kan gå:
…10 gånger på två timmar. Gå inte på en klubb om du är lite klaustrofobisk och mörkrädd. Hehe.

5. Många kan twerka och konceptet “twerk” kommer få en helt ny mening:
Jag trodde jag visste vad “twerka” är men så kom jag till en lokal klubb till Tanzania och insåg att…jag inte visste det.

…och saker jag har sett….som har etsat sig fast på min näthinna…………….

cannot_be_unseen

6. Att du kommer ha så jävla kul!
Oavsett om det är lite ovant och annorlunda så är stämningen sjukt bra! Alla är där för att dansa och ha kul… och grinda.. men dansar man bara som en robot i fem minuter så blir man lämnad ifred. Lovar!  Samt så är alla sjukt glada hela tiden och det är ju peppande!

Så tveka inte – gå. Det blir kul!

IMG_0250

Pusshej!

Tina

ps. när jag letade efter gifs så hittade jag den här Buzzfeed artikeln “16 reasons why grinding is the worst thing to ever happen to humanity” (länk). Den är kul! Om ni vill ha något mer att läsa .ds.

2 thoughts on “Några saker att vara beredd på innan man går på en lokal klubb i Tanzania (en lista):

  1. Haha, herregud, grinding. Det måste vara något typiskt osvenskt. När jag var i Kanada förra hösten var det samma sak, ALLA grindade. Stod och dansade med en kille, “Don’t Swedish girls grind?”, “No. No, they don’t.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s