Livsråd från mig.

Hejhej!

Här är några smarta tips och livsråd från mig. Helt gratis.

Photo on 2015-07-16 at 18.41 #2

*varsågoda*

1. Fickparkera inte mot en tegelvägg. 

Man kan antagligen repa bilen då??!!

t7R2kqB

Ja, jag vet! Jag var lika förvånad då som ni är nu.

(men nu vet ni att det kan hända, så varsågoda)

2. Skaffa en sjukt bra bilförsäkring.

Speciellt om du är en person-som-fickparkerar-mot-en-tegelvägg. Då kan det vara bra med en bra försäkring.

Det var allt.

Gällande bilkörning alltså.

3. Översätt inte ditt cv direkt från svenska till engelska.

Snälla gör inte det. Använd inte Google Translate. Fråga alltid en kompis om det ser bra ut.

För annars kanske du söker ett jobb på IT-support i Dublin och, jag vet inte, summerar med “…try my best to make my clients happy and satisfied”. 

cv2

…och jag vet inte men det känns bara…inte…rätt…att…skriva…så.

4. Lägg inte en handduk (som brann för fem minuter sedan) på en säng (OBS!)! 

Risken finns att det kanske finns pyttelite glöd kvar på handduken (även om du inte märker det för du har haft den i handen i 10 minuter). Och kanske är inte din säng brandsäker och kanske, kanske bränner du ett hål i en säng.

…och…får…sparken.

Men det är bara ett tips liksom! Alla är ju fria och göra vad dom vill!

Hehe.

5. Släck tändstickan med vatten efter att du har tänt ett ljus!

Har aldrig provat detta men Jacob säger att lägenheten kan brinna ner annars.

Så…. *tipppsssss*

6. Gör något du är skitdålig på. 

Jag har verkligen gjort saker jag är skitdålig på! Jag har bland annat vart au pair utan någon som helst erfarenhet med barn, börjat jobba på IT-support utan att ens veta att det fanns en knapp som heter “PrintScreen” (det här är på riktig), lärt ut Swahili till barn i Tanzania utan att knappt kunna ett ord Swahili.

Och.. vet ni vad? Det är så himla prestigelöst. Man är så himla kass att allt liksom bara kan bli bättre utan att man ens anstränger sig. Man behöver liksom bara vara där.

Så.. ja… *tippsssss*.

Bli aldrig för bra på något, då blir man bara utbränd.

Det värsta som kan hända är ju att…öh… man kan få sparken.

7. Skoja bara. Var bra på saker. Det hjälper. 

Det kan vara skönt att inte få sparken samt att veta var “PrintScreen” knappen finns på tangentbordet när du börjar jobba på IT-support för det kommer vara det minsta problemet du har! Det lovar jag!

8. Ha inga fina saker (om du ändå spiller foundation överallt).

Exempelvis, när jag var typ 19 år spillde jag foundation på min mammas nyinköpta vardagsrumsbord och hon vart superarg. Trodde i fem minuter att jag skulle bli utkastad på gatan eller överlämnad till polisen för det där borden var antagligen superdyrt. Jag kunde ju lika gärna åka in i fängelset för så skyldig var jag!

Men för några dagar sedan gjorde jag exakt samma sak på mitt och Jacobs vardagsrumsbord som vi typ fått gratis, och ingenting hände! Kunde inte bry mig mindre!

Alltså, såhär känns det att spilla foundation på ett dyrt vardagsrumsbord som din mamma precis har köpt:

large

Såhär känns det att spilla foundation på ett gratis vardagsrumsbord som du och din kille inte har köpt för det var, ja, gratis:

Ron-Swanson-Says-Dont-Even-Care

Se,  livet blir bättre av att typ inte ha något av värde.

…och som jag brukar säga, man har definitivt inget att förlora om man har citrongula tapeter med fettfläckar och massor av borrhål. Allt kan bara blir bättre!

giphy-5

8. Var snäll!

För det första finns det studier på att hela mänskligheten vinner på att vara snälla mot varandra. Sedan kan det vara bra att vara snäll så jag vet inte, andra är snälla mot dig när du, exempelvis, har fått sparken från ditt jobb som au-pair. Eller behöver hjälp med att hitta PrintScreen knappen.

Slutligen, vi kan inte lösa alla världens orättvisor men vi har alltid makten att vara snälla mot varandra. Det är ett något vi aldrig ska ta för givet.

Pusshej!

Tina

 

6 thoughts on “Livsråd från mig.

  1. Hahahaha. Läste en kommentar du skrivit på Kenzas blogg om hängtuttar, och tänkte att du verkade vara en rolig prick. OM du var. Har läst flera av dina inlägg och har skrattat högt – du gjorde verkligen mig glad. Tack! Jag kommer tillbaka. 🙂

  2. Pingback: NYÅRSLISTA! |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s