En korv i underkläder.

Hej!

Det är verkligen inte ofta jag brukar få för mig att inte gillar min kropp – eller värderar den på något sätt. Jag har ju spenderat otaliga år att värdera min kropp. Så många år att jag en dag under 2013 bara inte orkade det längre. Och slutade. Jag tror jag till och med började blogga kring den perioden (efter en superlång paus) för att jag hade så mycket energi till annat.

…MEN…igår så gjorde jag valet att gå på stan efter jobbet och shoppa nya underkläder. Det var dags. Och jag var redo! Gick in på en klädbutik som till och med hade erbjudandet  “5 trosor för 199 kronor”….ni vet SNYGGA underkläder. Och jag bah:

giphy

*thats me* *tihi*

Jag var exalterad. Exalterad för det fanns rabatt (…och jag ÄLSKAR rabatt!). Exalterad att kunna köpa fina underkläder utan att ruinera mig själv! Hittade fem par som verkligen kändes typ ni vet fina? Tjejen i kassan frågade; “ska jag plombera”

…och jag bah; “NEEEEEJ, hitta verkligen aaaaalllttt jaaaag villle haaaaa! Det här kommer bli helt perfekt!!!! Passar det supermodellen på affischen därborta, passar det mig!!!!*tihi*”

Kom hem. Provade.

Kände mig som en korv.

En korv i underkläder.

Det är inte så att jag kritiserar mig själv. Jag kritiserar alla modekedjor som inte kan göra fina underkläder till typ alla (förutom typ spanx, älskar spanx). Eller stundtals kläder överhuvudtaget. Det kan verkligen inte vara så svårt. Typ, vet inte, använd mer stretch? Anpassa inte alla kläder till en enda kroppstyp? Typ dubbelkolla innan så inte dom som köper känner sig som en korv? (inte så insatt, men bara lite *TiPs*)

Gah, blir så himla provocerad. Lika provocerad som jag blev när jag var i Malmö och fick  en bikini (AKUT!) på H&M i Emporia. Tog typ två timmar och fick gå fram och tillbaka till provrummet kanske 10 gånger. Sista gången jag fick en ny “bricka” av personen vid omklädningsrummet hade jag bara lust att skrika ut:

“…H&M VILL VERKLIGEN ATT JAG SKA HATA MIG SJÄLV VA’??!!!

Gjorde inte det.

Istället hitta jag en bikini tillslut och bestämde mig för att fortsätta älska mig själv.

Så det är väl det jag ska göra nu igen. Älska mig själv fastän jag känner mig som en korv i i mina nya underkläder. Älska mig själv fastän alla modekedjor vill att jag ska hata min kropp. Det går det också.

Screen Shot 2016-10-18 at 20.19.40.png

En illustrativ bild på mig när jag älskar mig själv trots att jag känner mig som en korv i mina nya underkläder. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s