Hur man INTE felsöker en bil (som fungerar) (eftersom det bara regnat)

Det är något jag inte har berättat för er. 

…JAG HAR KÖPT EN BIL! Eller jag och Jacob har köpt en bil!

Inte för att jag vill. Helst av allt vill jag bara slippa att ha en bil och typ cykla överallt. Men, vi behöver verkligen en bil så här är vi nu. Bilägare.

I särklass det mest ångestladdade köpet i mitt liv. Jag är så rädd om den. Mer rädd om den än något annat. Men mest rädd är jag över att den bara ska ge upp en dag. Så fort något känns pyttelite fel får jag enorma katastrofkänslor.

Det. Är. Så. Mycket. Som. Kan. Gå. Fel.

Typ en dator kan gå fel på några olika sätt. Den kan tappas i marken. Hårddisken kan gå sönder. Skärmen kan gå sönder. Ni vet, det vanliga.

Men en bil? En bil kan gå sönder på TUSEN olika sätt. Och så står man där och bah;

*halvljuslampan har slutat fungera och det är ett specialljus så bilen måste lämnas in*

53809e4f24dc1

*kamrem gick sönder*

Glee1

*något läcker i bilen*

tumblr_mg9yc0rTvh1qjccmko1_500

Som idag. När jag och Jacob åkte ifrån ICA’s parkering och insåg att det var BLÖTT under bilen.  Och alla som äger en bil vet att om det läcker ur en bil så är det INTE bra. Då kan man ju lika gärna lägga sig ned och DÖ. Eller ja. Gå hem i alla fall. För att köra en läckande bil går ju inte (typ). Vilket blir “lite jobbigt” eftersom vi inte har bil för att det är kul (DET ÄR ALDRIG KUL ATT HA BIL ÄNDÅ!!!!! DET ÄR BARA ÅNGEST!!!) utan för att vi behöver en bil, ni vet, på riktigt.

ICA Maxi – den  25:e augusti 15:37 

Jag (*ropar framför bilen*): BIIIILEEEEEEN LÄÄÄÄCKER

Jacob (*sitter i bilen*): …JAAAG HÖÖÖR INTEEEEE?

Jag (*ropar framför bilen igen*): DEEET SEEEER UT SOM OM DET LÄCKEEEER, DEET SER UT SOM DET HAR LÄÄÄCKT.

Jacob (*öppnar bildörren och går ut*): Okej, men vi går fram och kollar då. Det kan ju vara regnvatten eftersom det har regnat idag.

Jag (*går fram till de blöta fläckarna kring bilen, doppar fingret och smakar*): ja, inte smakar det något annat än vatten iaf. Så det är vatten. Regnvatten, bra va?!

Jacob: …VAD GÖR DU?!

Jag: eeh…jag smakar…på…eh…vattnet…eller…asså…det…blöta…för att se om det verkligen bara är… vatten.

Jacob: …eh, du kan känna med fingrarna om det är olja eller något…

Jag: …jaha…okej…

*två minuter senare – i bilen*

Jag: …MEN ÄR DET INTE SÅHÄR MAN GÖR?! Ska man typ inte smaka? För att vara säker?

Jacob: nä, det är inte så man gör.

Jag: okej.

Så, i alla fall. Ni som såg mig vid ICA Maxi idag. Jag vet att man inte ska smaka på blöta fläckar under bilen. JAG VET DET NU.  Även om det troligtvis bara är regnvatten. Jag vet det.

Nu vet jag det.

Pusshej!

Tinis

ps(1). nästa helg ska jag och Jacob fixa lacken på bilen. Tillsammans. Ser framemot det. ds(1).

ps(2). har skrivit fyra sidor på min bok!!!!!! I den här takten är jag klar innan 2030!!!!!!!! Jag har har ingen aning om vad jag håller på med!!!!! ds(2). 

 

3 thoughts on “Hur man INTE felsöker en bil (som fungerar) (eftersom det bara regnat)

  1. Var med om samma sak när vår bil var ny. Parkerat på nån tvärgata i stan för att köpa en superviktig liten kudde som förhindrar att bebishuvuden blir platta. Användes säkert i grottorna är jag säker på. Hur som. Bilen läcker. Inget regn så långt ögat når. Säker på att bilen läcker bensin eller olja eller vad som nu finns i bilar som är snordyrt att reparera. Det höggravida spånet smakar på bensinen som är både lukt- och smakfri. Efter en massa googling kom vi fram till att det var nån kondenstjofräs. KAM DOM INTE BARA BERÄTTA DET NÄR MAN KÖPER BILJÄVELN?! PS. Förlåt aggro men sövt barn i 50 min och blir som en umgås.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s