Hur man får “road rage” vid fel tillfälle.

Jag har ett övergångsställe utanför mig där cyklar har företräde. Problemet är att INGEN förstår detta och igår blev jag och min kompis till och med utskällda??!!! Fast vi hade företräde??!!!

Så igår bestämde jag mig att om…jag menar… nästa gång jag är med om detta igen, DÅ ska jag minsann visa vad jag tycker och stå upp för mig själv.

Och så idag hände det igen. Jag cyklar hemifrån Jacob och ser hur en bil kör lite för fort. Och jag vet, jag vet att bilföraren ser mig. Och jag vet att bilen inte kommer hinna stanna i tid. Solen är i ögonen så jag ser inte vem det är som kör men jag kollar liksom rakt in i bilen för att visa var jag står. Jag är tuff och jag ska visa vem som har företräde i den här korsningen. Bilen verkar stanna, jag gjorde det! JAG GJORDE DET! Jag visade var skåpet ska stå. Jag visste att tre säsonger av Real Housewives of Beverly Hills och två säsonger av Real Housewives of Miami skulle lära mi….

*TUUUUUT*TUUUUUUUT*TUUUUUUUT*

Jag hinner knappt tänka. Jag går liksom på autopilot. Jag använder varenda gest jag kan tänka mig för att visa att jag tycker bilföraren är helt jävla dum i huvudet, att man aldrig ska bråka med mig (+ jag har företräde, jag vet inte om ni har förstått det, men jag hade företräde).

f73

Och precis när jag har använt 10 olika gester, pekat mot ränderna som visar att cyklar har företräde och mimat till “JAG HAR FÖRETRÄDE, IDIOT” får jag en känsla av att jag kanske känner det här personen.

Så jag kollar en gång till och ser…

… att det var en jobbarkompis… som bara ville säga hej…

Och vad gör jag?

Jo, jag visar fingret och cyklar därifrån. 

tumblr_mgbzio0Znp1r317bvo1_500

 

*hoppas på bra stämning imorgon*

 

 

8 thoughts on “Hur man får “road rage” vid fel tillfälle.

  1. Varför har en cykel företräde på ett överGÅNGSställe? Det har jag aldrig hört talas om, på trafikskolan lärde de oss att det är en “myt” då cykelöverfarter alltid har väjningsplikt mot bilarna, inte tvärtom, även när överfarten är i samband med ett övergångsställe. Då har bilarna väjningsplikt mot gående, och cyklarna har väjningsplikt mot bilarna. Så jag skulle lätt kunna vara en av de som tutar argt från sin bil 😉

    1. Skrev ett lååååångt svar på detta efter att ha kollat upp lite men kände att det blev en sådan stor grej:D. Haha, *hatar att ha fel*. Du har rätt om att cyklister inte har företräde bilister ska vid ett sådant övergångsställe köra i en fart som är säkerhetsenlig. Förenklar i bloggisen för den är till för att underhålla så blev ingen detaljerad beskrivning. Hehe. Kramis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s